USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прийняли за ворожий об'єкт: іранські військові розповіли про обставини збиття літака МАУ

11 Січня 2020 12:11
Генеральний штаб Збройних сил Ірану заявив, що український літак Boeing 737 уразила ракета, запущена військовим центром Вартових Ісламської Революції.

Про це повідомляє іранське інформагентство Iran International з посиланням на Генштаб, пише УНІАН.

«В критичних обставинах після ракетних ударів по американській базі в Іраку 2-й рейс авіакомпанії «Українські авіалінії» вилетів з Тегеранського аеропорту Хомейні і...повністю наблизився до чутливого військового центру КВІР і за висотою і формою польоту був (ідентифікований – ред.) ворожою ціллю», – заявили в іранському Генштабі.

Іранські збройні сили вважають «людську помилку» причиною збивання українського лайнера військовою ракетою.

Окремо у генштабі запевнили, що повторення таких «помилок» буде неможливим, оскільки будуть проведені фундаментальні реформи в процесі операцій.

Як пише The Guardian, о 6:15 ранку в районі аеропорту Тегерана американська система раннього виявлення пусків балістичних ракет зафіксувала характерні особливості знову запущених ракет. Після чого американські супутники зафіксували інфрачервоний спалах – вибух.

«Схоже, що іранський гарнізон, що розташований на захід від аеропорту, прийняв літак за ворожий американський об’єкт», – пишуть автори.

У США стверджують, що Іран випустив дві ракети російського виробництва. Йдеться швидше за все про «Тор-М1», які Тегеран купив у Москви 2005 року. Дальність ураження – 12 кілометрів.

Нагадаємо, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягає на повному визнанні вини Ірану за збиття літака МАУ, проведення розслідування та повернення тіл загиблих. Глава держави підкреслив, що крім того, офіційний Київ очікує від влади Ірану виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
скептик Показати IP 11 Січня 2020 12:18
що вони х""ню мелють. літак вилетів у штатному режимі з цивільного аеропорту і взяв курс на північний захід. а куди йому ще було летіти ? хто управляв тим ЗРК ? 100% - РАШИСТИ
Лучанинн до скептик Показати IP 11 Січня 2020 12:56
те що пво російського походження ще не означає що керували ними росіяни. Хоча може і так.. це може бути і "мстя" за участь українських зенітчиків в 2008 році в Грузії, навіть хз.. хоча навіть якщо керували запусками ракет росіяни то Іран в цьому точно не зізнається)
Анонім до скептик Показати IP 11 Січня 2020 13:49
Иранские власти признались в том, что их ПВО сбила самолёт, но они же указали, что тот совершал опасный манёвр над секретным объектом в период военного напряжения. Вина Ирана в том, что не отменили полёты. Но если Украина обвинит в этом Иран, то тогда придётся признать свою вину за МН-17
скептик до Анонім Показати IP 11 Січня 2020 14:51
який "опасний маневр" здійснював літак ? ЦЕ РЕГУЛЯРНИЙ РЕЙС. злетів і зробив маневр, взявши курс на Україну . з МН-17 зовсім інша ситуація. його збили над даунбасом ЗРК, який спеціально притягнули з парашки
Палата 6 до скептик Показати IP 11 Січня 2020 15:44
Сам придумав чи танюха Чорновіл тебе інформує?
скептик до Палата 6 Показати IP 11 Січня 2020 17:30
твої сусіди по палаті тобі нашіптують
Андрій Показати IP 11 Січня 2020 12:25
Американці наші союзники??? точно??? ЧОму союзник знаючи що буде ракетний обстріл і відповідно загроза для цивільних суден спасав евакуацією своїх з бази а не попередив союзників??????
Лучанинн до Андрій Показати IP 11 Січня 2020 13:00
по обстріл своїх баз США взнали пост фактум коли ракети були випущені. А якщо ви про ту ракету яку описується в статті, то американці зафіксували пуск цієї ракети пво, але треба розуміти що між запуском ракети пво і ураженням літака пройшло не більше 1-2 хвилин, а то й менше хвилини..
Анонім до Андрій Показати IP 11 Січня 2020 13:39
У нас своїх служб куча, які повинні моніторити ситуацію і приймати відповідне рішення, а крім того звідки ви знаєте, що ніяких попереджень збоку США не було, відповідальність виключно на нашій владі, яка профукала цю ситуацію, хтось любить бабло більше за безпеку інших людей, а янелох виявився чмом, можете витирати
скептик до Анонім Показати IP 11 Січня 2020 14:54
які попередження могли зробити США ? з рештою згоден
999 Показати IP 11 Січня 2020 13:42
Може вони Андрій і твої союзники ці дяді Семи, тільки не мої. Невже не зрозуміло, що світ давно перевернувся і ніхто не хоче проявити мужність та у такій складній ситуації де відбулись військові дії, допомогти Україні. Звісно, що американці типову ситуацію могли передбачити, тим більше у них ворожі стосунки з Іранською ісламською країною. Невже немає проводного чи мобільного зв"язку з командувачами сухопутних військ, не вірю є зв"язок. То якби США були нам союзники, могли за день чи два попередити командування та нашого президента, щоби Україна припинила всі перельоти повітряним транспортом над територією Ірану, але кому воно потрібно, якщо навіть не потрібно самим українським генералам. Збили так збили літак, не їхні ж діти загинули, ось і вся логіка наша.
скептик до 999 Показати IP 11 Січня 2020 14:56
даю попередження : з дому не виходити, сидіти у ванній з каструлею на голові, бо щось може статись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus