USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Публіка потребує шоу, - джазмени з VA Project. ФОТО. ВІДЕО

21 Травня 2013 11:16
Музиканти київського гурту VA Project, який братиме участь у фестивалі «Музичні діалоги 2013», розповіли «Волинським новинам» про секрети успіху та амбіції молодого талановитого музичного проекту.

Гурт, що був заснований рік тому у Києві, вже встиг привернути до себе увагу своєю неординарністю, незважаючи на молодий вік учасників. Наразі VA Project це: вокалісти Влад Каращук та Анна Кукса, клавішник Олексій Шевцов, гітарист Андрій Вдовиченко, бас-гітарист Володимир Гершензон, саксофоністи Андрій Чмут та Михайло Остапенко та ударник Роман Яковчук.



Розкажіть, будь ласка, як сформувався ваш колектив?

Рік тому, я Влад Каращук та Анна Кукса, вирішили дати повноцінний сольний концерт на два відділення: 1 відділення із живими музикантами, а 2 відділення — шоу програма. Із такою метою зібрався гурт, до складу якого увійшли молоді та дуже талановиті музиканти з КІМ імені Р. М. Глієра. 11 квітня 2012 року відбувся наш концерт в concert-hall «Sullivan Room». Виступ був дуже успішним, і ми вирішили продовжувати нашу співпрацю. Так з'явився гурт VA Project, і в цьому році у квітні ми відзначили День Народження.



Ваш гурт виконує лише кавер-версії композицій, чи також власні твори?

Зараз у наших концертних програмах виконуються кавер-версії англомовних джазових виконавців та гуртів. Ми намагаємось бути сучасними і тому користуємось власним аранжуванням. Виконання власних творів у планах на майбутнє.

За якими принципами ви обираєте матеріал для репертуару?

Музичний матеріал, який ми обираємо для репертуару, дуже сучасний. Композиції повинні містити можливості для вокальних та інструментальних імпровізацій.

Як можете назвати стиль, у якому грає гурт?

Ми граємо у стилях: Blues, Funk, Fusion, Acid.

Завдяки чому вам вдається створювати неповторну атмосферу під час виступів?

Ми розуміємо, що публіка, яка приходить на наші концерти чекає від нас драйву, неординарних рішень. Тому ми вибираємо репертуар, в якому є так званий «кач», а також є можливість кожному з музикантів проявити себе в сольних імпровізаціях. Якщо ми на емоційному підйомі, публіка теж заряджається гарним настроєм.

Музиканти з вашого гурту здобували перемоги у різноманітних конкурсах, зокрема «New Wave Junior», «Джаз-дебют» та «Sanremo junior» у чому таємниця вашого успіху?

Вокалісти гурту VA Project Влад Каращук та Анна Кукса з дитячих років наполегливо займались вокалом та брали участь у різноманітних конкурсах і фестивалях. Крім музики займалися акторською майстерністю, сучасними танцями. Концертна програма повинна бути цікавою не тільки з музичної точки зору. Публіка потребує шоу, тому ми дуже відповідально відносимось до сценографії. Ми намагаємось бути оригінальними у всьому.



Чи доводилось вам раніше давати концерти у Західній Україні?

У Західній Україні ми виступимо вперше і дуже розраховуємо на теплий прийом публіки.

Музичні вподобання учасників вашого гурту подібні, чи дуже відрізняються?

Наші вподобання однакові, але ж можуть з'являтися розбіжності при виборі репертуару та в інтерпретації. Ми завжди знаходимо рішення.



Чи плануєте давати виступи за кордоном? Які країни хотіли б відвідати передусім?

Наша мета: залучити більше аудиторії з різних міст та країн. Ми б дуже хотіли виступати у країнах СНД, Європі, а також на батьківщині джазу, в Америці. У нас далекосяжні плани і ми будемо наполегливо працювати для їх здійснення. Але ж не все від нас залежить. Кожний талановитий гурт та виконавець потребує фінансової підтримки, тому ми дуже сподіваємось, що нас побачать, почують і допоможуть здійснити наші мрії.



Нагадаємо, що почути та побачити самобутній та талановитий гурт VA Project лучани зможуть 24 травня о 18.00 у Луцькому Замку.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus