USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Хто джазуватиме у Луцькому Замку

20 Травня 2013 14:23
Відомий джазмен-експериментатор Томек Грохот стане хедлайнером цьогорічних «Музичних діалогів».

Прес-конференція, присвячена IX Міжнародному джаз-фольк фестивалю «Музичні діалоги 2013» відбулася сьогодні, 20-ого травня.

Президент Луцького Джазового клубу Олег Баковський подякував організаціям, які підтримали цьогорічний фестиваль, зокрема Генеральному Консульство Республіки Польща та благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».

«Кожен із джазових заходів потребує як організаційного, так і фінансового ресурсу. На організаційному рівні ми можемо впоратися з будь-яким завданням, проте через брак фінансів не завжди вдається запросити митців-професіоналів. У нашій концепції розвитку джазу вказано, що ми повинні популяризувати молодих виконавців, які роблять перші професійні кроки, хочуть презентувати себе публіці. Щодо фестивалю «Музичні діалоги 2013», глядачі побачать як молодих виконавців, так і музикантів, які мають визнане у світі ім’я»,- розповів голова постійної депутатської комісії міської ради з питань освіти, науки, культури та мови Анатолій Пархом'юк.

Так, для участі у фестивалі «Музичні діалоги 2013», який відбудеться 24 травня о 18.00 у Луцькому Замку, приїздять чотири музичні колективи.

«Знову завітає до Луцька Тарас Баковський. Разом із гуртом «Rainbow Trio» він виконуватиме crossover jazz, цікаву авторську музику. Це буде зовсім інший Тарас та інша музика. Томек Грохот буде хедлайнером фестивалю. Музикант раніше приїздив до Луцька з американським трубачем Едді Хендерсоном. Польський джазмен дає позитив, грає сучасну музику, постійно експериментує. Стиль буде цікавий, не думаю, що це буде free jazz. Етно- ф’южн проект Віктора Соломіна «ДомРа», який давно не відвідував Луцьк, уособлюватиме на фестивалі фольк. Я вважаю, що у джазі також повинна бути присутня національність. У джазі важливу роль грає гармонія, і не обов’язково джаз повинен бути американським. Джазова музика - музика високоінтелектуальна , для мене вона - на одному рівні із класикою, тому що містить важкі для виконання елементи. Четвертий колектив, який виступатиме - молоді музиканти з Києва VA Project, які грають здебільшого кавери, популярний джаз, який зацікавить молодь», - розповів Олег Баковський.



Президент Джазового клубу підкреслив, що луцьких фестивалів є наразі 2, які склалися ще 2005 року - «Музичні діалоги» та «Art jazz Cooperation» (Луцьк-Рівне). Також Луцьк є містом-партнером фестивалю Jazz Bez, який відбувається у 15 містах Польщі та України. Він досить потужний, у ньому беруть участь відомі виконавці з Америки та Європи.

Голова ВМГО «Єднання» Віктор Грицюк зазначив, що вартість квитка буде доступною для усіх лучан, і становиме лише 30 гривень. Це - особливість луцьких фестивалів, адже більшість фестивалів в Україні, на жаль, встановлюють значно вищі ціни.



«Оскільки ми зажди долучаємося до благодійності, у Джаз-клуб та організацію «Єднання» звернувся наш партнер - Товариство лікарів польського походження, з проханням допомогти семирічній дівчинці, яка потребує купівлі слухового апарату. Вона походить із багатодітної сімї, тому, на жаль, не має достатніх коштів»,- повідомив Віктор Грицюк.

Під час фестивалю збиратимуть кошти для допомоги дівчинці, якщо ж їх не вистачить, допоможуть Джаз-клуб та ВМГО «Єднання».

Тим, хто не любить джаз, чи просто думає, що не любить, організатори порадили прийти та послухати, і після цього визначитися із точкою зору.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus