USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Пункт для нелегалів перевірить прокуратура. Документ

16 Квітня 2012 16:53
Прокуратура перевірить Волинський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.
Відповідне доручення прокуратурі Волині дали у Генпрокуратурі, - повідомляють у Регіональній правозахисній групі «Півострів Крим».

Координатор проекту «Регіональна правозахисна група «Півострів Крим» Марк Бен-Наїм звернувся до голови парламентського комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Павла Костенка щодо порушення прав неповнолітніх-іноземців у деяких установах, зокрема у пункті тимчасового перебування нелегалів у селі Журавичі на Волині. Нардеп скерував це звернення до Генеральної прокуратури.

У відповіді за підписом начальника головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах та інших примусових заходів ГПУ Вадима Горана йдеться: «Оскільки органами прокуратури Волинської та Чернігівської областей рішення із зазначених питань раніше не приймалося, заяву для розгляду скеровано до вказаних прокуратур, які повідомлять Вас про результати розгляду».

Нагадаємо, у січні 2012 року у пресу почали надходити повідомлення щодо голодування у пункті тимчасового утримання у Журавичах Ківерцівського району кількох десятків сомалійців, які вимагали звільнення та видачі їм документів для перебування в Україні.
Вони вимагали скоротити їх термін перебування у пункті, який, згідно із законом, із шести місяців переріс у рік.
«Ми стали заручниками ситуації, коли не можемо отримати ніяких документів для перебування на території України, а без документів нас затримує міліція та місяцями утримує в пунктах тимчасового утримання», - йшлося в заяві учасників голодування.
Хоча згодом директор Департаменту в справах біженців Державної міграційної служби Наталія Науменко заявила, що затримані сомалійці не хочуть харчуватися лише у їдальні пункту, але отримують посилки з їжею. Відтак їх голодування - це гра на публіку.
Після шеститижневого протесту сомалійці перестали голодувати.
Втім, після короткотривалої тиші, 12 квітня біженці знову почали бунтувати. Зокрема іноземці у Журавичах відмовилися від прийому їжі в обід. Але вже 13 квітня вони припинили своє голодування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Pavel Показати IP 16 Квітня 2012 20:01
Не зрозумів недоїдання в багатьох українських сім'ях нікого не цікавить вже? Не дешевше купити сомалійцям квитки в один кінець та відправити на батьківщину ніж по пів року а то й більше кормити їх тут? Усі ми браття на землі, але закон є закон, нелегально вїхав - депорт!
Вася Показати IP 16 Квітня 2012 20:04
Леонідовичу добавлять роботи ......
Юрко-психіатр Показати IP 16 Квітня 2012 20:35
Давно ми чекаємо можливості ще над сомалійцями дещо поекспериментувати, дайте нам їх на експертизу! За місяць як шовкові будуть, за вівсянку на воді дякуватимуть ще й ремонт допоможуть зробити!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus