USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пустили кулю в голову й прикопали: на Волині судять вбивць ковельчанина

19 Березня 2021 22:42
Півтора року тому на околиці Ковеля біля зачиненого бару знайшли понівечене тіло чоловіка. Волинянина побили, прострелили голову та прикопали. Убивство назвали замовним. Душогубів досі не покарали.

Утім четверо обвинувачуваних нині на лаві підсудних. Один з них просить лікаря і навіть пише скарги на прокуратуру, повідомляє телеканал «Аверс».

Загиблого звали Володимир Чериба. Чоловік спеціалізувався на дрібних ремонтах. Як кажуть його знайомі, був чуйною та працьовитою людиною.

Життя чоловіка обірвали на 46-му році. Слідство встановило: душогубів було четверо – один замовник і троє виконавців. Але схоже, що вердикт суддів почуємо не скоро. Колегія служителів Феміди Луцького міськрайонного суду поки що слухає письмові докази.

Читати ще: На околиці Ковеля знайшли застреленого чоловіка

Знімати судове засідання на відеокамеру журналістам не дозволи. Проти були усі як один: і самі підсудні, і їхні адвокати, і навіть прокурор.

Свого часу журналісти з’ясували: чоловікові вкоротили віку через ревнощі. Мовляв, рік той працював і жив в однієї сім’ї.

Зі слів колишньої дружини загиблого, той працював у Тетяни Боярчук та Сергія Савчука в селі Довгоноси Ковельського району. Вона повідомила, що ці особи жили на віру та були контрабандистами.

Згодом Сергій Савчук, як розповідали, заліг на дно в готелі. А місце біля господині нібито зайняв саме покійний Володимир Чериба.
Далі чоловік зник і невдовзі його знайшли з простреленою головою. Вже наступного дня підозрюваних затримали. Слідство встановило, що замовник вбивства Сергій Савчук.

«Савчук звернувся до Віталі Гадуа з приводу того, що в нього є конфлікт, є боргові зобов’язання перед потерпілим. Тому Савчук хотів відшукати особу, яка вчинить умисне вбивство Чериби. При цьому пообіцяв грошову винагороду, – розповів слідчий ГУНП у Волинській області Андрій Мартиняк. – Гадуа запропонував виконання цієї роботи доручити його рідному брату Руслану, оскільки він має незареєстровану вогнепальну зброю, проходив службу в гарячих точках у Грузії. Тому здійснити вбивство особи не складає для нього будь-яких труднощів».

Читати ще: Прикопали тіло у лісопосадці: підозрювані у в бивстві волинянина оскаржують вирок

Під час останнього судового засідання один з адвокатів обурювався тим, що прокурор досі не надав усіх доказів, зокрема відео. Обурюється й один з підсудних. Пише скарги на прокуратуру, бо хворіє, а належного медичного огляду досі не отримав. Попри те, що суддя видав відповідну ухвалу. Схоже, що крапку в цій справі поставлять нескоро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus