USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Верховний суд скасував вирок колишньому судді з Луцька

30 Жовтня 2023 18:07
Верховний суд скасував рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, яким вирок колишньому судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Олегу Ющуку залишили без змін.

Таке рішення 10 жовтня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд засудив до трьох років позбавлення волі суддю у відставці Олега Ющука за зловживання впливом. Цей вирок залишила без змін Апеляційна палата ВАКС. Захисники Ющука подали скаргу на обидва рішення.

Верховний суд скарги задовольнив частково і призначив повторний розгляд в Апеляційній палаті ВАКС. Судді зазначили, що АП ВАКС допустила суперечності у формулюванні своїх висновків, виключивши протоколи негласних слідчих (розшукових) дій з доказів, водночас продовжила посилатись на зміст цих протоколів для підтвердження висновку про винуватість.

«Касаційні скарги захисників задовольнити частково. Ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 8 березня 2023 року стосовно (Олега Ющука – ред.) скасувати і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції», – йдеться в рішенні.

Читати ще: Що відомо про луцьких суддів, яких підозрюють в хабарництві

Нагадаємо, як встановив суд, суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Олег Ющук за $500 пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на колегу щодо ухвалення рішення. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу стосовно порушника. 15 березня 2018 року суддя повідомив, що неправомірну вигоду треба передати третій особі, якою виявився адвокат.

У грудні 2020 року Вища рада правосуддя звільнила Олега Ющука з посади судді Луцького міськрайонного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
St Показати IP 30 Жовтня 2023 19:46
Ну це стандарт. Мені суддя ющук двічі "стандартно" висилав одну ту саму ухвалу, при цьому стандартно забув вислати іншу ухвалу, щоб її не оскаржити. Тому два не завжди один. А один не завжди два. Але в справі будуть документи що два рази отримав по разу. Але отримав раз те саме два раза. Маємо те що маємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus