USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Путін активно будує коаліцію на противагу Заходу, – ISW

20 Березня 2024 12:54
Росія продовжує будувати коаліцію на противагу Заходу, розвиваючи двосторонні відносини з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), ці висновки підтверджують кілька нещодавніх фактів. Вчора, 19 березня, в Москві заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко зустрівся зі спеціальним представником Китаю у справах Корейського півострова Лю Сяоміном для обговорення ситуації на Корейському півострові.

Сторони звинуватили США та їхніх союзників у загрозі військовій ситуації в північно-східній Азії та застерегли США від поширення «блокового мислення» в стилі холодної війни.

Читати ще: В ISW пояснили, як Путін використає у війні свою «високу підтримку» на «виборах»

Водночас РФ хоче посилити відносини з КНДР. Вона отримала балістичні ракети та артилерійські снаряди від цієї країни в обмін на ймовірну технологічну співпрацю та іншу невизначену підтримку. Це викликало занепокоєння в Сеулі.

Паралельно посол Росії в Китаї Ігор Моргулов зустрівся з керівником китайського інформаційного агентства Сіньхуа Фу Хуа для обговорення двостороннього співробітництва в медіасфері.

19 березня президент Ірану Ібрагім Раїсі провів телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним, щоб обговорити двосторонню співпрацю. Раїсі підтвердив свою готовність допомогти Росії стабілізувати регіон Південного Кавказу з огляду на поточні події у Вірменії та Азербайджані.

«Прагнення Росії до зміцнення політичних і дипломатичних двосторонніх відносин з Пекіном, а також використання двосторонніх відносин з Іраном і Північною Кореєю для військової вигоди є типом «блокового мислення», в якому Лю і Руденко звинувачували США та їхніх союзників», – зазначають аналітики.

Кремль використовує війну проти України, щоб підтримувати двосторонні відносини та створювати коаліцію держав, аби «урівноважити Захід», що тривалий час було центральним аспектом зовнішньої політики Росії.

Так звані президентські вибори в РФ проходили з 15 по 17 березня. Повідомлялося про безліч скандальних інцидентів на виборчих дільницях: росіяни підпалювали «коктейлі Молотова», а також обливали урни для голосування зеленкою.

ЦВК оголосила про перемогу Путіна на виборах із 87,3% голосів. Водночас у низці країн, серед яких Франція, Німеччина, Польща, Латвія і Великобританія, розкритикували проведення виборів в умовах цензури.

Путіна привітала Туреччина, Саудівська Аравія, Малі, ОАЕ, Індія, Китай, Казахстан, Таджикистан, Азербайджан, Білорусь, Іран, М’янма, Болівія, Куба, Нікарагуа і Венесуела.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 21 Березня 2024 02:47
ізгої всіх країн, об"єднуйтесь !..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus