USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Путін планує «активно сприяти» щодо ситуації в Україні

9 Лютого 2015 11:11
Конфлікт в Україні буде тривати доти, доки українська влада не домовиться з проросійськими бойовиками-сепаратистами в Донецькій і Луганській областях.

Про це заявив президент Російської федерації Володимир Путін в інтерв'ю єгипетській газеті "Аль-Ахрам" перед візитом до Єгипту, текст публікує сайт президента РФ. - передає Українська правда.

"Найважливішою умовою стабілізації ситуації є негайне припинення вогню, так званої антитерористичної, а по суті каральної операції на південному сході України", - сказав Путін.

"Спроби Києва економічно тиснути на Донбас, блокувати його життєдіяльність лише ускладнюють ситуацію. Це шлях у нікуди, що загрожує великою катастрофою", - заявив він.

"Очевидно, що криза триватиме доти, доки самі українці не домовляться між собою. Доки не буде покінчено з розгулом радикалізму й націоналізму, а суспільство – консолідоване навколо позитивних цінностей і справжніх інтересів України", - зазначив президент РФ.

Зі слів Путіна, "для цього потрібно, щоб влада в Києві почула свій народ, знайшла спільну мову й домовилися з усіма політичними силами й регіонами країни, виробила б таку формулу конституційного устрою держави, за якої було б безпечно й комфортно жити всім громадянам, у повному обсязі дотримувалися б права людини".

"Зараз треба зробити все, щоб сторони конфлікту сіли за стіл переговорів. У цьому зв'язку російська сторона виступає за налагодження стійких прямих контактів Києва з Донецьком і Луганськом, за продовження роботи в рамках контактної групи. Зі свого боку плануємо цьому активно сприяти", - заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus