USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Путін подає сигнали про бажання «заморозити» війну, щоб відволікти Захід від надання Україні зброї, – ISW

24 Грудня 2023 14:27
В Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували матеріал The New York Times про те, що президент РФ Володимир Путін нібито з вересня надсилає сигнали через посередників про готовність до припинення вогню, яке «заморожує» російсько-українську війну вздовж нинішніх ліній бойових дій.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на звіт ISW.

«Час, коли Путін повідомляє про зацікавленість у припиненні вогню, більше відповідає постійним зусиллям Росії відкласти та перешкодити подальшій військовій допомозі Заходу Україні, ніж серйозній зацікавленості у припиненні війни, крім повної перемоги Росії», – вважають аналітики.

Зазначається, що ISW спостерігав подібні зусилля Кремля ввести в оману західних політиків, щоб вони чинили тиск на Україну, аби вона почала переговори з Росією взимку 2022-2023 років.

Читати ще: Путін активно сигналізує Заходу, що готовий до перемир’я, – NYT

Це робиться для того, щоб фактично перенаправити увагу Заходу на гіпотетичні переговори замість того, щоб забезпечити Україну достатньою кількістю озброєння перед її весняно-літнім контрнаступом, наголосили аналітики.

Вони припустили, що Кремль, імовірно, використовує секретні канали для досягнення такого ефекту на тлі дебатів щодо надання подальшої військової допомоги Україні.

Серед мотивів Путіна для його нібито інтересу до припинення вогню NYT назвало майбутні президентські вибори в Росії в березні 2024 року, бажання «залишити свої варіанти відкритими» щодо розв’язання війни та скористатися передбачуваним зменшенням підтримки України Заходом, а також «відволікання» через війну Ізраїлю та ХАМАС.

«Усі ці мотиви відображають тимчасові причини, чому Путін може домагатися тимчасового «перемир’я» у війні з Україною, що принесе користь Росії, давши їй час підготуватися до відновлення агресії», – зазначили в ISW.

Аналітики Інституту наголошують, що ані NYT, ані джерела видання не надали будь-які підстави вважати, що комунікації Путіна по зворотному каналу більше відображатимуть його цілі, ніж його публічні виступи.

В ISW підкреслили, що Путін нещодавно повторив, що його максималістські цілі в Україні – «денацифікація», «демілітаризація» та нав’язування «нейтрального статусу» – залишаються незмінними.

«Путін і вищі чиновники Кремля дедалі частіше висловлюють експансіоністську риторику, яка вказує на те, що цілі Путіна відповідають дійсності. Це не виключає подальших російських спроб загарбати інші території України», – йдеться у звіті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 25 Грудня 2023 02:20
якби кремлівський диктатор зіткнувся не з яловою реакцією міжнародної спільноти на обстріли в свято мирних кварталів України, а рішучим арештом по світу нерухомості рф, кораблів, літаків, то задумався б над доцільністю своїх дій.. схоже, світ звик до трагічних звісток з України і щоденні смерті українців, в тч і дітей, для нього перетворились в статистику..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus