USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Писати скарги – хвороба

21 Листопада 2010 16:53
Не раз із випадками, коли постійні скарги людини виявлятися ознаками психічного розладу, у своїй практиці стикався лiкар-психiатр Волинської обласної психiатричної лiкарнi №2 Павло Кисляк.

«Кверулянтство (від лат. querulus - постійно скаржиться) - це боротьба за свої зневажені, на думку людини, права, ущемлені інтереси шляхом подання нескінченних скарг у всілякі інстанції, позовів до суду, оскарження будь-яких вжитих за цими позовами рішень», - каже лікар.

«Кверулянт - правдолюб, борець за справедливість, який не зважає на нервові, фізичні та грошові витрати, - пояснює психіатр. – Та коли ця боротьба стає не метою, а способом життя, коли вже не цікавий результат, а сам процес, тоді це початок психічного захворювання. Для такої людини написати скаргу і принести її до прокуратури, урочисто зареєструватися на вході, увійти в канцелярію, вручити скаргу, отримати штампик на другий примірник - це найбільший кайф і радість у житті».

Психіатр Павло Кисляк наголошує, що кверулянство – це не лише неадекватна поведінка, воно може бути проявом таких серйозних захворювань як параноїдна шизофренія, манія, органічний розлад особистості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вася Показати IP 21 Листопада 2010 17:13
Знаю таких людей в Камені-Каширську є такий Василь Лазарович
ND Показати IP 21 Листопада 2010 19:15
Цікаво, який інформаційний привід послугував причиною появи цього тексту? Чи це, може, натяк на те, що підприємців, які борються за справедливість, завтра визнають параноїдальними шизофреніками?
DS Показати IP 21 Листопада 2010 20:22
Отже, всіх, хто писатиме скарги проти влади - чекає у себе психіатр Павло Кисляк. Задумайтеся, волиняни, перед тим як писати кляузу.
34q Показати IP 21 Листопада 2010 22:54
дійсно, який сенс було писати цей текст?! це така новина??? :(
K Показати IP 22 Листопада 2010 08:38
Стаття для родумів..... Я так підозрію, всі хто давав коментарі до цієї статті, ні один не працював зі зверненнями і скаргами громадян... Це насправді дуже складна робота... і дуже відповідальна..... А от такі "люди", що полюбляють писати скарги, ходять як на роботу.... в приймальну чи канцелярію для реєстрації чергової скарги.... Часом вже всі недоліки усунені... скарга задоволена..., але через пару днів знову приходить та "людина" і пише скаргу.... запитуєш що цього разу сталось.... а у відповідь чуєш, що все добре, але наперед пишу, щоб не розслаблялись.....
goodok Показати IP 22 Листопада 2010 11:35
З якого це такого дива тут викинули статтю про думку якогось надмудрого психіатра про менш ніж відсутню в Україні хворобу? Ще в США повірю, що шось таке і буває у формі хвороби, а в нас... Та дай Бог нашому народу сміливості, небайдужості та розуму щоб скаржитись у всі інстанції і не давати держимордам спокою! Таке враження, що стаття закладає першу цеглинку у формуванні суспільної думки про неадекватність тих, хто скаржиться. Хто виявив ініціативу по відбору такої інформації для ВН?
VSC Показати IP 22 Листопада 2010 12:05
Назад в СССР. Что-то совком повеяло. Кто помнит, всех правозащитников в СССР сажали в психушку, где им ставили вот такие диагнозы. Тенденция, однако.
Роман Показати IP 22 Листопада 2010 17:36
Психіатру Кисляку (від слова - кисляки в очах, тобто - непромиті очі), терміново треба приставити серйозного психіатра - трохи вищого кваліфікаційного рівня, ніж Кисляк. Можу порекомендувати, але Кисляк з закисшими очима опиниться в психлікарні-вязниці №2 (Олика).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus