USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Питання перейменування міст вирішуватимуть на референдумах

18 Травня 2015 07:00
Питання перейменування міст у зв'язку з підписаним Порошенком законом про декомунізацію можуть вирішити на референдумах. Про це під час спілкування з журналістами в меморіальному комплексі "Биківня" заявив віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко, - повідомляє 112.ua.

Кириленко заявив, що питання перейменування міст є правом місцевих громад. "Закон встановлює, що це право місцевих громад, вони будуть це обговорювати, якщо перейменування міст, то очевидно, будуть референдуми", - зазначив він.

Нагадаємо, 15 травня Порошенко підписав чотири закони: "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки"; "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років"; "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" та "Про правовий статус і пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті".

Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України УПА та інші організації.

Ці закони були прийняті народними депутатами на ранковому засіданні Верховної Ради 9 квітня поточного року більшістю голосів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОЩАВАЙТЕ, СЕРП І МОЛОТ. УТОЧНЕННЯ ДО ЗАКОНУ ПРО ДЕКОМУНІЗАЦІЮ

Зазначимо, що українське законодавство забороняє проведення місцевих референдумів.

Нагадаємо 22 міста україни скоро можуть отримати нові назви, Зокрема, перейменують місто рівненських атомників Кузнецовськ та Червоноград на Львівщині.



Довідково.

Артемівськ, Луганська область, може отримати ім'я Катеринівка

Артемівськ, Донецька область - Бахмут

Артемове, Донецька область - Неліповськ

Дзержинськ, Донецька область - Щербинівка

Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область - Каменськ

Дніпропетровськ - Січеслав, Дніпро

Кіровоград - Єлисаветград

Кіровськ, Луганська область - Голубовська

Кіровське, Донецька область - Кленове

Котовськ, Одеська область - Бірзула

Красноармійськ, Донецька область - Гришин

Кузнецовськ, Рівненська область - Вараш

Новомосковськ, Дніпропетровська область - Самар

Орджонікідзе, Дніпропетровська область - Покровський

Первомайське, Луганська область - Олександрівка

Первомайське, Миколаївська область - Богополь

Первомайське, Харківська область - Ліхачово

Первомайськ, Дніпропетровська область - Шахтарське

Свердловськ, Луганська область - Довжанський

Торез, Донецька область - Чистякове

Цюрупинськ, Херсонська область - Олешки

Червоноград, Львівська область - Кристинопіль

Щорс, Чернігівська область - Сновськ

Южноукраїнськ, Миколаївська облать - Константинівськ

Южнокоммунарск, Донецька область – Бунге
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Був Іван, став Карл Показати IP 18 Травня 2015 07:38
Шановний пане Президент, не на часі перейменування міст і зміни назв всього і вся ! Літо пролетить скоренько ! А з такими тарифами на ЖКГ послуги і цінами на продукти, і медикаменти і т.д. народ довго не протягне. Мені дуже "важливо" буде , як помру чи місто називалося Червоноград Львівської області чи Олігархат....А може ще не Україна буде називатися держава, а Бардак ? Не тих і не ті реформатори сидять біля Вас, Президенте , і не ті радники радять, що щось розуміються в проблемах України -неньки і знають як їх вирішити і хочуть ці проблеми вирішити ! РЕФОРМИ-ЦЕ НЕ ЗМІНА НАЗВ І ТАБЛИЧОК ВСЬОГО І ВСЯ !!! Оглянутися не встигнемо, як буде зима холодна і голодна ?! Я розумію, що хтось щораз якусь фігню підкидає, щоб відволікти увагу народу від дуже важливих питань і проблем -ВСЕНАРОДНИХ І ВСЕУКРАЇНСЬКИХ !!!
гнила система Показати IP 18 Травня 2015 07:44
Перший транш кредиту МВФ вже без толку використали, тепер чекають транш наступний....
ВОНО Показати IP 18 Травня 2015 07:51
внимательно следите за руками! угадаете и выиграете, подходим не стесняемся! Ось що нагадують мені *патріотичні* ініціативи нашої влади.
Розумна влада Показати IP 18 Травня 2015 08:37
Вже всі закони виконуються, ще тільки втілити в життя "Питання перейменування міст у зв'язку з підписаним Порошенком законом про декомунізацію можуть вирішити на референдумах "... Так, так, "ловкость рук и никакого мошенничества".
макс Показати IP 18 Травня 2015 08:41
А що нашому гаранту із 365 мільйонами заробітку в рік ще залишається робити? Перейменувати міста, дозомбувати людей і спокійненько спати.
Лучанин Показати IP 18 Травня 2015 11:02
Не лише перейменування міст, а й вулиць, встановлення і знесення пам’ятників слід проводити по результатах референдумів та опитування громадян. Це набагато дешевше ніж гинути військовим та іншим громадянам заради капризів політиків!
інга Показати IP 18 Травня 2015 13:04
Неліповськ,Єлисаветград, Вараш, Самар, Сновськ, Бунге, Покровський, Бірзула,,,,, - Господи це що ж труба курити чи як набухатися, щоб такі назви дати українським містам???? Може вони мають ще якусь історичну семантику пов"язану з нашою історією???? для чого ж так знущатися зы слів? Це просто 3.14 здець , а не назви. А як поставити у семантичний ряд: Луцьк-лучанин, Неліповськ-неліповець, Вараш-варашовець, Бунге- бунгівець......:)))))
ВОНО до інга Показати IP 18 Травня 2015 13:12
господи захисти від ідіотів, з ворогами я сам якось впораюсь. 100% про нас і наших керманичів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus