USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Рада отримали на розгляд законопроект про деокупацію Донбасу

4 Жовтня 2017 14:49
Президентський законопроект щодо деокупації Донбасу подано до Верховної Ради. Про це йдеться на сайті парламенту, інформує УНН.

Проект закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях зареєстровано за №7163 від 4 жовтня 2017 року.

Наразі тексту документу та пояснювальної записки до нього не оприлюднено.

Раніше представник пропрезидентської фракції у ВРУ Іван Винник заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу не буде запроваджувати воєнний стан, а режим АТО буде замінено на безпекові заходи. "Наразі ми говоримо про проведення АТО. Це була наша гібридна відповідь на гібридні виклики, які нам нав’язала РФ, розпочавши війну проти України без оголошення війни, не визнаючи присутності власних військ… Ми можемо рухатися далі, і ЗСУ, на підставі Конституції та законів України, будуть забезпечувати безпекові заходи з відновлення суверенітету. Ці заходи не обмежуються якимись маневрами. Ці заходи передбачають, в тому числі, і застосування сили", - сказав Вінник.

При цьому, як пише ТСН, в "Опозиційному блоці" законопроект розкритикували. Юрій Бойко назвав його таким, що буде відокремлювати Донбас від України. Також не підтримали законодавчу ініціативу представники Кремля.

Політи й експерти проаналізували, що саме хочуть «протягнути» таємничим законопроектом і чому він так потрібен Банковій. Зокрема, своїми роздумами поділилися журналіст 1+1 Олександр Дубінський та депутат Волинської обласної ради Костянтина Зінкевича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus