USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.30 40.60
  • PLN 10.00 10.25

Рада передала всі державні сільськогосподарські землі в оренду

27 Липня 2023 22:08
Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт № 7588, що передбачає передачу всіх державних земель сільськогосподарського призначення в оренду та дозвіл здавати їх в суборенду.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України в четвер, 27 липня.

Тепер всі землі сільськогосподарського призначення, які перебувають в постійному користуванні Національної академії аграрних наук України, пенітенціарної служби та інших держпідприємств будуть переоформлені в оренду під 12% від нормативної грошової оцінки, замість 1%.

Ці землі можуть здати в суборенду через аукціони Прозорро.Продажі. Такі операції пройдуть публічно. Переможцем стане той, хто запропонує найвищу ціну за лот.

Прийняті зміни призведуть до наповнення місцевих бюджетів від плати за землю, та до прозорого використання земель сільськогосподарського призначення, зазначає відомство.

Міністерство також вважає, що можливість тіньового використання земель та безплатне постійне користування ними відійдуть в історію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus