USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Рада підтримала штрафи для підприємців за допуск людей без масок у приміщення і транспорт

17 Грудня 2020 13:23
Верховна Рада ухвалила закон про штрафування підприємців за допуск людей без масок у будівлі й транспорт.

Як передає УНІАН, за ухвалення урядового закону «Про внесення змін до закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (№ 3890) проголосував 241 народний депутат.

Законом передбачено, що до підприємств, підприємців, установ, організацій, які порушили санітарне законодавство, застосовуються фінансові санкції за пропуск, допуск особи у громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, або невжиття заходів щодо перебування особи у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

Підприємство, установа, організація, громадянин – суб’єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3 тис. 400 до 5 тис. 100 грн.

Такий же штраф передбачено і за обслуговування споживачів без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
фоп Показати IP 17 Грудня 2020 13:39
давайте все повісимо на підприємців! ще краще, щоб все, що заробляють віддавали в державу!
Настя Показати IP 17 Грудня 2020 14:33
А депутати носять маски ????!!! Чому ви їх не штраіуєте???? Чому депутатів не штрафують не деруть з них величезні податки за їхнє задеклароване майно????!!! У них готівки в тисячах доларах і це все законно !? А простого підприємця в якого один магазин штрафують, вимагають... А самі декларують по п'ять авто квартир приміщень і все законно напрацьоване
Фопу до Настя Показати IP 17 Грудня 2020 20:49
Так звані підприємці сплачують полатки ????
Фопу Показати IP 17 Грудня 2020 14:56
А ще краще, щоб базарні бариги зникли, як явище!
Не байдужий Показати IP 17 Грудня 2020 16:07
Наша влада - ворог підприємців. Якщо хтось зробив злочин у мене на подвір'ї, я винний, тому що це моє подвір'я -

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus