USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада повернула покарання за брехню у деклараціях

4 Грудня 2020 13:30
Верховна Рада відновила кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації – депутати ухвалили законопроєкт 4460-д, який передбачає штраф і обмеження волі, пише Бабель.

Посадовців, які не задекларували майно на суму від 9 мільйонів гривень, каратимуть:

- штрафом від 51 до 85 тисяч гривень;

- громадськими роботами;

- або обмеженням волі на строк до двох років із позбавленням права обіймати певні посади.

Цей законопроєкт був компромісним варіантом між тим, що пропонував президент Володимир Зеленський, і варіантом депутатів.

У Національному агентстві із запобігання корупції (НАЗК) розкритикували ухвалений проєкт через те, що він не передбачає позбавлення волі, а лише обмеження. «Максимальне покарання – перебування корупціонера у виправному центрі, де він зможе вільно користуватися телефоном та інтернетом, а також залишати центр за дозволом його керівництва. Також через пів року може бути розглянута можливість щодо взяття цієї особи на реєстрацію – їй більше не потрібно буде перебувати в центрі, а лише час від часу приходити до нього», – пояснювали у НАЗК і називали такі умови «санаторними».

Нагадаємо, у проєкті Зеленського був пункт про позбавлення волі, а у варіанті депутатів на чолі з главою Ради Разумковим не було ані позбавлення волі, ані її обмеження.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду закрили публічний реєстр декларацій, скасували кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях, а дисциплінарна та адміністративна відповідальність стали практично неможливими. Також КС скасував контроль за деклараціями та конфліктом інтересів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 4 Грудня 2020 14:32
А тепер тільки залишається одне - за прототипом французької буржуазної революції пустити в расход 1399 урядовців - депутатів ! До якої ж степені треба бути жорстоким, цинічним, байдужим до свого народу, щоби мати його за ніщо ! І ДО ЯКОЇ СТЕПЕНІ ТРЕБА БУТИ ДУРНИМ, ЗАТУРКАНИМ НАРОДОМ, ЯКИЙ ЛЮБИТЬ І ТЕРПИТЬ ОТАКІ САДОМАЗАХІСТСЬКІ ЗНУЩАННЯ НАД СОБОЮ ? Сам творець своєї долі !
Читач Показати IP 4 Грудня 2020 16:22
Аж обмеження волі! Налякали. Порядку в нашій країні не буде, поки не зроблять як в Китаї: там на центральній площі перед мавзолеєм збирають пару тисяч корупціонерів, мішок на голову, і кулю туди ж. І все це транслює центральне телебачення вживу.
Лучанин Показати IP 5 Грудня 2020 16:21
І будуть карати депутатів сільських рад ще когось до них прирівнених. Ото боротьба буде з корупцією. Але в нас її немає, бо самі корупціонери всюди, абсолютно всюди. Імітація боротьби з злочинністю, корупцією. Всюди одні балачки і не більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus