USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада спростила оформлення права власності на землю

8 Грудня 2015 15:12
Верховна Рада дозволила оформляти у власність земельні ділянки без документів на нерухомість, яка на ній розміщена. За відповідний законопроект №1280, яким були внесені зміни до статті 50 закону "Про землеустрій", проголосували 319 народних депутатів, - повідомляє УНН.

Як зазначив голова парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий, законодавство створило замкнуте коло, коли людина змушена спочатку оформити правовстановлюючі документи на свій будинок, а вже потім займатися оформленням документів на земельну ділянку.

У той же час, з його слів, оформити документи на будинок, не надавши державному реєстратору правовстановлюючих документів на земельну ділянку під таким будинком людина теж не може. Ухвалений законопроект вирішує цю колізію.

"Насправді, це стосується в першу чергу малих сільських будинків, гаражів, погребів у селах і так далі, тобто фактично немає необхідності на першу-другу категорію складності надавати додатково правовстановлюючі документи", - сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 8 Грудня 2015 15:20
як це розуміти? то тепер землю приватизувати можна під добудовою, а потім виробляти право власності на добудову? бо вчора щоб отримати право власності на добудову, треба спочатку було землю приватизувати! Хто поясне цей закон....
1601 Показати IP 8 Грудня 2015 16:07
саме так!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus