USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рада ухвалила всі безвізові закони, які вимагав Євросоюз

18 Лютого 2016 18:38
Верховна рада ухвалила всі три безвізових закони, які вимагав Євросоюз. Про це інформує "Європейська правда".

Парламент ухвалив зміни до закону про Агенцію з повернення та управління незаконно виведеним майном. Таким чином, ВР завершила ухвалення пакету президентських "безвізових" законопроектів.

Зміни до закону про Агенцію підтримали 261 народний депутат.

Всі три законопроекти, в тому числі про Агенцію, ухвалені в редакції, якої вимагав Євросоюз. Останній законопроект надає Агенції значно ширші права з управління тими активами, які арештували або конфіскували через їх незаконне походження.

Також Агенція має право продавати арештоване майно, якщо його тривале зберігання призводить до зменшення вартості активів. Зарплатні службовців Агенції будуть залежати від ефективності її діяльності (доходу від повернення незаконно виведених активів). Всі реєстри арештованого та конфіскованого майна будуть відкритими.

Ці норми вже були на розгляді ВР восени 2015 року, але були переписані Верховною радою, що призвело до нових вимог з боку ЄС.

"Ми вже ухвалювали закон в такій редакції, але Європейський Союз сказав – це не справжній закон, він не наближає нас до скасування віз", - пояснив, зокрема, народний депутат Єгор Соболєв ("Самопоміч") під час дискусії 18 лютого.

Нагадаємо, у середу посол ЄС в Україні Ян Томбінський закликав Верховну раду проголосувати закони з питань повернення активів та управління ними (4056) і арешту активів та спецконфіскації (4054) у другому читанні в нинішній редакції.

Раніше глава комітету ВР з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко наголосила, що їх необхідно ухвалити до 19 лютого, оскільки саме в цей день Європейська комісія має подати до Ради ЄС законодавчу пропозицію про скасування віз.

Водночас на шляху до безвізового лишається ключова проблема.

У вівторок схвалили "з голосу" відразу в двох читаннях та в цілому закон про електронне декларування, який суперечить вимогам ЄС, про що посол Євросоюзу в Україні був вимушений зробити окрему заяву.

Наразі невідомо, чи погодиться ЄС з тим, що Україна виконала європейські вимоги, якщо цей закон не скасують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Інга Показати IP 18 Лютого 2016 21:50
Ну й нащо нам той Євросоюз із його проблемами мігрантів спотвореною мораллю і свободою. Мало своїх проблем то ще тягти їх ярмо адже ми їм треба лише для викачування мінеральниз ресурсів та розташування шкідливих промислових обєктів і з лешевою робочою силою. Треба самим будувати свою країну без їх "будівельного матеріалу" і "щедрості". Вже мали старшого брата то ще треба щвязатися із "розпусною тіткою ЄС"
Анонім до Інга Показати IP 19 Лютого 2016 11:33
А почему вы об этом 2года назад не говорили? Зачем майдан устроили и войну начали? Донбасс не хотел в ЕС ,а вы за это людей там убивали.
Анонім до Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 13:04
майдан це емоції народу якими вдало скористалася влада як Росії так і США та ЄС
Юлія Парій Показати IP 18 Лютого 2016 21:58
А що їм залишалося робити, гроші то закінчуються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus