USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рада ЄС схвалила €1,2 мільярда допомоги Україні

11 Лютого 2022 22:32
Рада постійних представників ЄС на рівні послів підтримали сьогодні пропозицію Єврокомісії надати Україні додаткову надзвичайну у макрофінансову допомогу в обсязі €1,2 мільярда євро.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у п’ятницю на сайті Європейської Ради.

«Посли (країн) ЄС сьогодні підтримали пропозицію Європейської Комісії надати Україні 1,2 мільярда євро додаткової макрофінансової допомоги. Це означає, що ця пропозиція може бути швидко опрацьована в Європейському парламенті з метою ухвалення цього тексту якнайшвидше. Пропозиція має на меті надати швидку підтримку в ситуації гострої кризи та зміцнити стійкість України», – йдеться у повідомленні.

Представлений проєкт рішення щодо виділення макрофінансової допомоги має бути ухвалений Європейським парламентом та Радою ЄС до того, як він набуде чинності.

Як зазначається у поясненні до документа, поточна геополітична напруга мала шкідливий вплив на економіку України та її фінансову стабільність. Тривалі загрози у сфері безпеки вже призвели до значного відтоку капіталів. Україна втрачає доступ до міжнародних ринків капіталу через зростаючу геополітичну невизначеність та це відбивається на економічній ситуації.

Ця надзвичайна макрофінансова допомога надається на термін у 12 місяців та включатиме два транші.

Виплата першого траншу має політичні передумови та передбачає задовільну імплементацію програми МВФ. Ця виплата має бути швидко здійснена після ухвалення цієї пропозиції після набуття чинності відповідним Меморандумом про порозуміння із викладенням визначених структурних заходів, який має бути погоджений між Європейською Комісією, від імені ЄС, та Україною.

Виплата другого траншу буде пов’язана з умовами задовільної імплементації як програми МВФ, так і політичних заходів, що передбачені Меморандумом про порозуміння. Цей Меморандум передбачає, що операції із залученням цієї макрофінансової допомоги будуть спрямовані на обмежене коло досяжних короткострокових політичних заходів по найбільш невідкладним напрямкам, таким як зміцнення економічної стійкості та стабільності, вдосконалення системи управління та верховенства права, а також енергетика.

Нагадаємо, у США мають докази того, що Росія розробила план, схвалений на високому рівні в Москві, щоб створити привід для вторгнення в Україну. Можлива операція включатиме трансляцію зображень жертв серед цивільного населення, щоб викликати привід для вторгнення в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 11 Лютого 2022 23:23
Слава Україні Героям слава
Валерій Показати IP 12 Лютого 2022 09:55
Для чого давати?Всеодно кошти осядуть в карманах чиновників........
Олесь Показати IP 12 Лютого 2022 11:37
Накрадуть грошей, почнуть війну а сами в Міямі на пляжі . Гандураси ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus