USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рада зробила крок до жорсткіших покарань за п’яне водіння

13 Липня 2020 17:29
Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт 2695 про посилення відповідальності водіїв за водіння в нетверезому стані та перевищення швидкості.

Документ підтримали 282 народні депутати, передає Українська правда.

Пояснюючи причини своєї законодавчої ініціативи, автори наголосили, що на сьогодні масштаби дорожньо-транспортного травматизму в Україні значно випереджають аналогічні показники більшості держав світу.

За їхніми словами, проєктом пропонується посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху, керування транспортними засобами, річковими, морськими або маломірними судами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Зокрема, проєкт скасовує норми, що передбачають накладення штрафних балів, а також законодавчо закріплює можливість використання поліцейським технічних засобів відеозапису.

Новий законопроєкт не підвищує штрафи за п’яне водіння, вони лишаються у розмірі до 1200 неоподатковуваних мінімумів, але він додатково пропонує карати порушників адміністративним арештом на 10-15 діб, а також позбавленням права керування на строк від 3 до 10 років. Таке покарання водій може отримати, якщо вчинить порушення повторно протягом року.

За перевищення швидкості більш як на 50 км/год законопроєктом пропонується збільшити штраф з 30 до 200 неоподатковуваних мінімумів.

Депутати розкритикували законопроєкт. По-перше, було зауважено, що документ застарілий, адже був внесений ще в грудні 2019 року.

На критику відповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він підкреслив, що законопроєкт, окрім іншого, передбачає підвищення штрафу за водіння без водійського посвідчення з 510 до 10 200 гривень. Крім того, за його словами, новий закон змусить відповідальних за п’яне ДТП з людськими жертвами відсидіти не 5, як зараз, а мінімум 8 років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Володимир Показати IP 13 Липня 2020 18:09
"або маломірними судами" - СУДНАМИ!!!
Татотаке Показати IP 13 Липня 2020 18:28
Спочатку допустили введення кримінальної відповідальності. Через два дні скасували. Сьогодні знову посилюють. Немає системоутворючого навчала у нашого законодавця, якість законодавчого процесу падає. Але нічого дивного,шкода людей, які вірять не у Бога, а владі.
Арафат до Татотаке Показати IP 13 Липня 2020 22:12
В кого-кого вірять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus