USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Райський архів»: в ЄС хочуть затвердити «чорний список» офшорних зон

7 Листопада 2017 22:32
Європейський союз планує в грудні затвердити "чорний список" офшорних зон (або "податкових гаваней"), повідомив журналістам міністр фінансів Естонії Томас Тиністе за підсумками зустрічі міністрів фінансів ЄС у Брюсселі.

Про це повідомляє Reuters.

Тиністе, чия країна головує у ЄС, висловив надію, що всі держави союзу досягнуть згоди в цьому питанні.

Європейський союз збирається вжити заходів щодо протидії "податковим гаваням" після витоку приблизно 13,4 млн документів юридичної компанії Appleby.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, архів, який дістав назву Paradise Papers ("Архів райських островів"), отримала з анонімних джерел газета Süddeutsche Zeitung і поділилася інформацією з Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів. Над архівом працювало понад 380 журналістів із 67 країн.

Результати розслідувань опублікували 5 листопада.

Згідно з опублікованими документами, найбагатші люди планети сховали в офшорах майже €7,9 трлн. Транснаціональні корпорації щорічно переводять у "податкові гавані" €600 млрд. У документах фігурують назви таких компаній, як Nike, Apple, Uber, Facebook, Siemens, Allianz, Bayer і Deutsche Bank.

"Податковий рай" використовували більш ніж 120 політиків приблизно із 50 країн, а також бізнесмени, представники аристократичних прізвищ, артисти і шахраї, ідеться в матеріалі.

Європейський союз через "податкові гавані" щорічно втрачає €60 млрд податків на прибуток підприємств, що приблизно дорівнює 20% відрахувань із компаній у ЄС, писало німецьке видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus