USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Райські» офшори: у світі вибухнув скандал із грошима політиків та зірок

6 Листопада 2017 09:42
Майже вісім трильйонів євро перевели на офшорні рахунки найбагатші люди світу, інформує ТСН.

Про це йдеться в новому масштабному журналістському розслідуванні Paradise Papers («Файли з райських островів»), оприлюдненому одночасно в усьому світу. ЗМІ отримали до рук дані офшорної компанії, що допомагає своїм клієнтам мінімізувати податки. Йдеться про мільйони документів, серед яких згаданий і президент України Петро Порошенко.

Нові податкові таємниці найбагатших людей світу - це 13 із половиною мільйонів документів, ідеться в сюжеті програми ТСН.Ранок. Документи компанії Appleby, що допомагає клієнтам відкривати офшорні компанії, досліджували чотири сотні журналістів із 67 країн.

Український слід у податкових таємницях - це загадкова компанія, пов'язана із топ-менеджером "Нафтогазу" Сергієм Олексієнком. Через фірму на острові Мен він міг виводити з України валюту.

Там же хотіли створити компанію і юристи Петра Порошенка, ще 2014-го. Але зробити цього не вийшло - офшорна компанія відмовилася мати справу з українським президентом.

У центрі нового розслідування - імена найвпливовіших бізнесменів та політиків світу. Зокрема, і з оточення президента США Дональда Трампа. Наприклад, міністр торгівлі США, як виявилося, має ділові стосунки із російськими партнерами з "чорного" санкційного списку. Вілбур Росс пов'язаний із фірмою, що отримує мільйони доларів прибутків за транспортування російської нафти і газу. Йдеться про компанії "Сібур", в акціонерах якої - імовірний зять президента РФ Володимира Путіна Кіріл Шамалов, та Генадій Тимченко, проти якого Вашингтон наклав персональні санкції. Журналісти чекають від міністра пояснень.

Із офшорами пов'язана навіть британська королева. Єлизавета II вклала в офшори близько 13 мільйонів доларів власних коштів. Про це свідчать документи герцогства Ланкастерського, яке опікується монаршими статками більш ніж у півмільярда. Утім закон королева не порушила і в самому герцогстві запевняють, що вона навряд чи знала, куди вкладають її мільйони, що їх королева довірила фінансовим фондам.

У "райських документах" згадані й зіркові постаті, у прямому і переносному сенсі. В офшорах помічений американський генерал Веслі Кларк, який раніше очолював сили НАТО у Європі, а також співаки Мадонна і Боно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 6 Листопада 2017 10:30
куди ж пєці податись ? в панамі чи на віргіни ? а може ще кудись сліпі трасти заблукали ?
віктор Показати IP 6 Листопада 2017 11:15
Згадок про Порошенка у нових документах немає.
скептик до віктор Показати IP 6 Листопада 2017 18:22
ви їх читали ? лінк скиньте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus