USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Разом із російськими військовими до Білорусі завозять боєприпаси з Далекого Сходу

20 Жовтня 2022 23:01
Разом із військовослужбовцями РФ до Білорусі також триває завезення боєприпасів з арсеналів зберігання Далекого Сходу.

Про це інформує «Беларускі Гаюн» з посиланням на канал @belzhd_live.

Відомо, що 26 вересня 2022 року із залізничної станції Кноррінг (Приморський край, РФ) було відправлено одну з груп вагонів у кількості 10 одиниць із позначкою ВМ – вибухові матеріали. Ешелон прибув на залізничну станцію Ілліно (Нижегородська область, РФ).

Звідти вагони з боєприпасами по дві-три одиниці причіплюють до військових ешелонів з призначенням в Білорусь.

Так, 17 жовтня на залізничну станцію Полонка (Барановицький район, Брестська область) із залізничної станції Ілліно прибув військовий ешелон з військовослужбовцями армії РФ, до якого було причеплено два вагони з боєприпасами.

Нагадаємо, 10 жовтня Лукашенко заявив, що домовився з Володимиром Путіним про розгортання спільного регіонального угруповання військ «у зв’язку з ескалацією на західних кордонах союзної держави».

Глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що країна вводить режим «контртерористичної операції» через нібито загрозу з боку сусідніх країн.

Крім того, на території Білорусі проводяться заходи для прихованої мобілізації. Також Білорусь продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів.

Генеральний штаб Збройних сил України вважає, що загроза повторного наступу з території Білорусі зростає, але напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus