USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Реманент, розсада та органічні продукти: у Луцьку – передвеликодній ярмарок

24 Квітня 2021 19:05
У суботу, 24 квітня, в Луцьку на Новому ринку стартував передвеликодній ярмарок. Незважаючи на не вельми весняну погоду й песимізм скептиків, багато лучан таки вирішили підтримати місцевих підприємців та навідатися сюди на закупи.

Хтось прибув власним авто, хтось скористався громадським транспортом, хтось приїхав безплатним автобусом, який упродовж ярмаркових днів курсує від Центрального ринку.
Сьогодні тут можна було придбати солодощі, овочі та фрукти, асортимент яких приємно здивував. До кольору до вибору – розсади квітів. Було з чого вибрати у виробників молочної продукції та волинських бджолярів.
Одразу при вході – дядько Володя, як сам представився. Каже, торгувати на цей ринок з Копачівки приїздить частенько, сьогодні ж привіз картоплю, цибульку і двох кроликів на продаж. На запитання, чи велике кроляче господарство, хитро усміхається: «Та є трохи. На день десять кілограмів комбікорму йде».
Чоловік додає: добре, що відбуваються ось такі ярмарки, куди люди з села можуть приїхати, аби спродати власну продукцію.
Біля однієї з яток із овочами та фруктами – директор БК «Інвестор», депутат Луцької міськради Андрій Разумовський. Купує помідори, капусту, редиску, огірочки.

«Ми з колегами вирішили завітати на ярмарок, аби підтримати підприємців, – зазначає він. – Загалом, продукт є, покупці теж є. Єдине, на що я радив би адміністрації ринку звернути увагу, – це збільшення паркомісць для тих, хто приїхав сюди власним транспортом, бо наразі їх малувато. Було б добре, якби тут була зручна парковка».
На думку Андрія Разумовського, ярмарки на Новому ринку варто проводити щонеділі, а не лише перед святами.
«Дуже хочеться бачити місцевого виробника, – додає він. – От сьогодні ми купили сир в іваничівського виробника, бачимо, є мед та інша продукція від волинських бджолярів, луцьке пиво. Хотілося б, щоб було більше представлено виробників м’ясної, сільськогосподарської продукції. Буде якісний продукт – буде і покупець. Гадаю, в цього ринку є майбутнє».

Погоджується з колегою й очільниця департаменту соцполітики Луцької міської ради Вікторія Майборода, яка теж приїхала на закупи на ярмарок, аби підтримати місцевих підприємців.
Читати ще: Розмаїття товарів, приємні ціни, комфортний доїзд: лучан кличуть на передвеликодні закупи на Новий ринок

Секретаря міськради Юрія Безпятка зустрічаємо біля ятки з реманентом. Каже, якраз на господарстві потрібні граблі, то, окрім усього, їх тут і придбає.
«Ярмаркування – це давня хороша українська традиція. І дуже добре, що в нас її відроджують, – вважає він. – Приємно, що в нас хороший фермерський рух, відроджується сільське господарство, і не таке, як за Радянського Союзу, коли сіяли, треба чи не треба, а з вивченням ґрунтів, того, що даватиме прибуток».
Такі гуртові ринки, вважає Юрій Безпятко, мають розташовуватися за межею міста, а ціни на них також мають бути відповідними – нижчими за роздрібні.
«Ми мріємо про те, що з часом тут розташовуватиметься й гуртова база, що тут розвантажуватимуться фури, що ті, кому потрібно, наприклад, сітку картоплі, моркви чи цибулі, могли приїхати й купити це за дрібногуртовою ціною. Хочеться, щоб у людей ішов бізнес, щоб вони були конкурентоспроможними, щоб товари були відповідної якості», – додає секретар міськради.
З його слів, для підприємців варто організовувати різноманітні коворкінг-майданчики, де вони могли б обмінюватися досвідом та вчитися правильно просувати свій продукт на ринку.

Продавці органічних продуктів від ТОВ «Старий Порицьк» зазначають: такі ярмарки – це хороша можливість для сільгоспвиробників заявити про себе та реалізувати продукцію. Кажуть, сьогодні добре пішли їхні сири, молоко.
Читати ще: По м'яско, паску і ковбаску – на передвеликодній ярмарок у Луцьку

Представниця фермерського господарства з Кременця Оксана Остаповець на ярмарок привезла різноманітну молочну продукцію, крупи, виготовлені з урожаю, вирощеного на екологічно чистих полях, борошно, тушонку, виготовлену з власної свинини, бочок. Каже: мають невеличку сироварню, тож можуть запропонувати покупцям і смачних сирів.
«Усе в нас натуральне, якісне та смачне, тож запрошуємо на дегустацію», – усміхається продавчиня.

До слова, на Новому ринку подумали про те, щоб покупці не лишилися голодними. Тут є кілька точок, де можна перекусити, випити чаю чи кави. Подбали й про комфортний туалет.
Тим часом на Центральному ринку сьогодні геть не велелюдно
Тим часом на Центральному ринку сьогодні геть не велелюдно
Нагадаємо, передвеликодній ярмарок на Новому ринку в Луцьку триватиме ще 25 та 28 квітня. Тож підприємці щиро запрошують лучан та гостей міста до них на закупи.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
12345 Показати IP 24 Квітня 2021 20:56
Все чудоао. А як дивиться влада, зокрема самовдоволені собою та своєю роботою народні обранці, та дотриманням санепідемвимог при виготовленні більшої частини продтоварів - виготовляються в домашніх умовах безбудь якого санепідемконтролю, як справляється податок на прибуток та хто це контролює (скільки кролів, картоплі та цибульки продаа дядяко Володя).
Босс до 12345 Показати IP 25 Квітня 2021 09:55
Кролі вирощені в домашніх умовах! може ще контролювати чим кролів кормили ? Ви оце серйозно чи з сарказмом ? Підприємцям і так дихати не дають
Історія Показати IP 24 Квітня 2021 22:08
Чекаємо на продовження виселення старого ринку.
скептик Показати IP 24 Квітня 2021 22:48
а натовп покупців - яблуку ніде впасти. чи то продавці один до одного ходили ....
Анонім до скептик Показати IP 26 Квітня 2021 23:54
Бачиш як боти і тролі мінусують правду?От реальна картина як це працює,ти написав правду,а кому вона не вигідна проти..
Патрік Показати IP 25 Квітня 2021 09:04
Було б непогано ще половину Варшавки ліквідувати.
Лучанин до Патрік Показати IP 26 Квітня 2021 01:04
Ліквідувалка не зламається?
Анонім Показати IP 25 Квітня 2021 09:39
Нормально вчора на Центральному ринку було людей. Так що не треба ля\ля
лучанка до Анонім Показати IP 25 Квітня 2021 13:07
щось фермерів і не видно. Але добре що не привезли старих свиноматок і кнурів,як зазвичай привозять. Бо інше мясо йде в магазини. Де буряк,морква і т.д.? Але якось треба цей ринок розвуришити і дати туди "життя".
Бульба Показати IP 25 Квітня 2021 23:15
Та шо там ті депутати пропіарились)) От хай МАНАТІКА позвуть для піару на той ринок!)) Піпл схаває бігом))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus