USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ремонт даху, спортзалу та актової зали: як змінюються луцькі навчальні заклади

1 Листопада 2017 13:58
Капітальний ремонт даху завершили у школі №15 та в Луцькій спеціалізованій школі №1. Окрім того, капітальний ремонт актової зали виконується у Луцькому навчально-реабілітаційному центрі. Також до кінця тижня планують накрити дах комунального закладу «Будинок вчителя».

Огляд ремонтних робіт навчальних закладів радником Луцького міського голови Ігорем Поліщуком та начальником управління освіти Зіновією Лещенко відбувся 1 листопада.

Першим перевірили ремонтні роботи даху у школі №15, де, за словам Ігоря Поліщука, провели один з найбільших ремонтів.


Як розповів директор школи №15 Олег Гребенюк, з вересня у навчальному закладі ведуться масштабні роботи з ремонту даху.


«На ремонт виділили 1,5 мільйона гривень. Ми дуже задоволені тим, що вже завершено накриття, адже 55-річний шифер не витримував погодніх умов. Окрім того, проводиться укріплення несучих стін металевими конструкціями, оскільки школа включена в програму НЕФКО по утепленню та введенню енергозберігаючих технологій», - зазначив Олег Гребенюк.


Ігор Поліщук зауважив, що окрім коштів, які були виділені на ремонт даху, 416 тисяч гривень передбачили на несучі конструкції. Також він пообіцяв, що у наступному році в школі відремонтують актовий зал.

У комунальному закладі «Будинок вчителя», специфіка якого полягає у тому, що тут вчителі займаються художньою самодіяльністю, до кінця тижня планують накрити дах, а в наступному році відремонтувати фасад.


Зі слів Зіновії Лещенко, цьогоріч виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт та радник міського голови Ігор Поліщук звернули увагу на те, що приміщення будинку вчителя потребує ремонту, адже воно було в аварійному стані.


«На наступний рік готується проектно-кошторисна документація на ремонт фасаду. Представники влади настояли на тому, аби зберегти оригінальний фасад цієї будівлі,- це досить здорощує роботи, але в центрі міста буде красива споруда, яка милуватиме око», - каже начальник управління освіти.

Проблема з протіканням даху у спортивному залі була у Спеціалізованій школі №1 I-III ступенів м. Луцька. В навчальному закладі сподівалися, що ремонтні роботи вдасться здійснити за програмою НЕФКО, втім її виконання дещо затягнулося, тому міська влада вирішила допомогти з ремонтом, виділивши 170 тисяч гривень на ремонт покрівлі та 100 тисяч гривень на фарбування стін у спортзалі.


Як пояснив заступник директора Петро Махновець, зараз дах не протікає, але в закладі очікують, поки висохне стіна, яка набрала вологи, а тоді продовжать внутрішні роботи.


Також капітальний ремонт актового залу виконується в Луцькому навчально-реабілітаційному центрі, в якому навчаються діти з особливими фізичними потребами. На це з міського бюджету пішло більше 1,5 мільйона гривень.


Ремонт цього приміщення, зауважив Ігор Поліщук, – це вимога часу, адже тут було неможливо проводити будь-які заходи. За словами радника міського голови, вже зроблено сцену, буде укладена підлога, встановлять вентиляцію та зроблять натяжну стелю, також будуть замовлені стільці.

Насамкінець Ігор Поліщук акцентував увагу на тому, що наступного року також планується велика кількість ремонтних робіт у навчальних закладах міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus