USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Ремонт фасаду без сітки і викачування води на вулицю: в Ковелі – нові правила благоустрою

9 Серпня 2023 23:11
У Ковелі вигадали, як боротися з самовільним розміщенням зовнішньої реклами, тимчасових споруд, неналежним проведенням ремонтних робіт та водовідведенням через підтоплення підвалів і дворів.

У правила благоустрою територій населених пунктів Ковельської громади внесли зміни, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Робите ремонт на фасаді будинку чи споруди – відгородіть усе захисною сигнальною плівкою. Це лише одна з низки змін до правил благоустрою Ковельської громади. Їх внесли під час сесії міськради 27 липня.

У правила благоустрою включили таке поняття, як паркувальний майданчик. Таких, до слова, в Ковелі є чотири.

Ця зміна була необхідна, каже керівник відділу муніципальної варти виконавчого комітету Ковельської міської ради Сергій Мазуров. Досі правила належного утримання стосувалися лише автостоянок.

Стосуються зміни і тимчасових споруд: мафів, кіосків тощо. Власники чи продавці таких відтепер повинні зберігати копії або оригінали дозвільних документів безпосередньо за місцем розташування тимчасової споруди.

«Щоб наші інспектори в будь-який момент (момент рейду) могли підійти й перевірити наявність цих документів, їх відповідність чинному законодавству. І мати уявлення про законність встановлення цього об’єкту на території», – сказав Сергій Мазуров.

Окрім того, тепер мафи та тимчасові споруди офіційно заборонено встановлювати ближче, ніж за 20 метрів до перехресть, і ближче, ніж 100 метрів до залізничних переїздів.

Третя зміна стосується водовідведення. Відкачуання води з підтоплених прибудинкових територій, господарських будівель чи споруд має відбуватися відповідно до санітарних норм, не завдаючи шкоди комунальній власності та власності інших суб’єктів благоустрою.

«У місті є така проблема – незаконна викачка з підвалів та інших приміщень води (і талої, і дощової), коли просто на вулицю власники будинків її викачують», – пояснив Сергій Мазуров.
Більше уваги нині приділятимуть і зовнішній рекламі. Раніше контролю за цим практично не вели, тому чимало реклами на бордах та сітілайтах з’являлося незаконно.

«Тепер ми будемо вести перевірки встановлення тих чи тих архітектурних форм, які мають рекламний характер», – додав керівник відділу муніципальної варти виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Серед важливих змін – і заборона вести фасадні ремонтні роботи без захисних плівок чи сіток. Усі будівельні майданчики на території Ковельської громади мусять бути огороджені.

«Щоб забезпечити безпеку нашим громадянам, які ходять повз цю споруду, і щоб не допускати розповсюдження речовин, пилу на територію, яка виходить за межі будівельного майданчика», – зауважив Сергій Мазуров.

Також відділ муніципальної варти виконавчого комітету Ковельської міської ради планує розробити проєкт нових правил благоустрою на території населених пунктів Ковельської громади для подальшого подання їх на розгляд сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus