USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ремонт школи № 15 в Луцьку: енергозберігальні вікна, новий дах та утеплений фасад

5 Серпня 2020 18:51
Школа № 15 знаходиться у густонаселеному Привокзальному мікрорайоні Луцька. ЇЇ не ремонтували з 1962 року, коли восени перші школярі переступили поріг школи. Ситуація почала змінюватися у 2017 році.

За ці три роки школа значно змінилася, повідомляє Луцька міська рада.

За кошти міського бюджету старий шатровий дах замінено на новий, утеплений, капітально відремонтовано актову залу, підсилено стіни та міжвіконні простінки, подвір’я перед входом викладено сучасною бруківкою та освітлено.
Цьогоріч, за програмою НЕФКО, розпочато роботи з термомодернізації школи. Нині уже замінено практично усі вікна на енергозберігаючі, перекрито мембранною плівкою дах над спортивним залом, триває утеплення фасаду. Встановлено ІТП.

Ознайомитися з ходом ремонтних робіт завітали радники міського голови Ігор Поліщук, Юрій Безпятко, начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан.
Директор школи Олег Гребенюк зауважив, що за останні три роки школа значно змінилася, діти і педагоги з нетерпінням очікують початку нового навчального року. За його словами, незабаром школа стане окрасою району.
Радник міського голови Ігор Поліщук, випускник цієї школи, задоволений побаченим.

Він наголосив, що школа змінюється на очах. «Підрядна організація уже зробила більшу частину фасаду й пофарбувала його. Виходить гарно. Школа заграла новими барвами. Перекрито дах над спортзалом, буде зроблено відмостку. Роботи плануємо завершити до 1 вересня. Кошторис робіт становить 13,5 мільйонів гривень. Гроші вдалося отримати по програмі НЕФКО. Співфінансування з міського бюджету становить 10 %. Це добре, що ми змогли взяти участь у цій програмі. Роботи з термомодернізації проводяться не лише у цій, але й інших школах, музичній школі, центральному басейні, художній школі та інших закладах. Це оновлення не лише естетичний ефект несе, але й економічний та практичний. 15-а школа завжди була прохолодною, а після завершення робіт мікроклімат у школі покращиться, стане значно тепліше і дітям та педагогам працюватиметься комфортніше.
Отримаємо ми й фінансовий результат. Від впровадження енергозберігаючих заходів вдасться отримати орієнтовно економію у 50 % на енергоносіях. Ці кошти можна буде спрямувати на ремонтні роботи у середині навчальних закладів», - наголосив він.

Ігор Поліщук додав, що також планують обладнати у внутрішньому дворику школи гарний сквер із лавочками, освітлення та відеонагляд, аби тут не розпивали алкоголь. Демонтують біля школи й декоративний паркан, який уже за роки втратив свою привабливість та не несе ніякого змістового навантаження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 5 Серпня 2020 21:59
І карантинні обмеження, і рівень техніки безпеки - все показали )) По фотодоказах з цієї публікації можна бюджет трохи підняти ))
Ольга Показати IP 5 Серпня 2020 23:12
Дуже приємно бачити нашу школу в таких гарних кольорах, утеплену і відремонтовану, двір просто супер,діти і батьки задоволені і вдячні!
прохожий Показати IP 6 Серпня 2020 09:10
часто їду через двір школи. В 8 годин ранку бригада молодих працівників вже повним ходом працює. Лунає музика, одним словом ПОЗИТИВ. Молодці будівельники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus