USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Ремонт у новобудові Луцька дешевший, ніж на вторинному ринку. Чому?*

30 Серпня 2021 09:42
Якщо порівняти вартість ремонту в новобудові і в квартирі з вторинного ринку, то вона може різнитися вдвічі. Причому дорожче обійдеться ремонт якраз-таки не в новому будинку, а на вторинці.

Як відомо, половина вартості ремонту – робота майстрів. І що якісніше виконані роботи, то більше за неї правлять. А від об’ємів робіт залежить й оплата. Тож якщо в квартирі нерівні стіни, потрібно укладати стяжку, робити відкоси – доведеться заплатити не тільки в магазині будматеріалів, а й майстрам. Адже дуже часто у квартирах «з ремонтом», які продають на вторинному ринку, насправді виконано лише косметичні роботи, а весь комплекс доведеться починати з нуля. Тому на огляд таких квартир варто приходити з фахівцем, який може сказати, чи справді в квартирі зроблено капітальний ремонт, чи власники тільки підмалювали фасад.

Ще один нюанс – демонтаж. Здебільшого комунікації в старіших будинках дуже давно не міняли. І якщо покупець планує в придбаній квартирі оселитися надовго, то і ремонт хочеться зробити якісний. Тож доведеться зривати старий паркет, збивати потріскану штукатурку, демонтувати сантехніку і, звісно, за це майстрам також треба буде заплатити.

Також доведеться викласти чималу суму за нову проводку, за труби, крани, якщо хочеться, аби не було аварійних ситуацій. Дуже часто треба замінювати вікна, двері, котли (якщо вони є), адже за час користування попередніми жильцями це все зношується. І це – додаткові витрати.

Натомість, розповідає керівниця відділу маркетингу Будівельної компанії ЛДБК Ірина Кушпель, у новобудовах більшість чорнових робіт вже виконано. Звісно, за умови, якщо забудовник відповідально виконує роботу.

«Звичайно, треба звертати увагу на те, що входить у вартість квартири, але наша компанія, наприклад, здає в експлуатацію квартири, максимально готові до ремонту. У помешканнях нашого ЖК «Caramel Residence» не треба проводити демонтаж, тут вже встановлено нові якісні вікна і вхідні двері, прокладено комунікації. Рівна стяжка, відкоси, які можна перевірити, прийшовши зі своїм мірилом. У нас вже розведено електрику, укладено мідну проводку, встановлено розетки. Тож на все це вже не треба додатково витрачати гроші, а сьогодні вартість квадратного метра на первинному і вторинному ринках майже зрівнялися.

У новобудові витрати на ремонт можна вкласти у 100-120 $ за м2, це основні роботи і матеріали: фінішна штукатурка, гіпсокартонна стеля чи натяжна, плитка, шпалери, ламінат, сантехніка та кухня. Якщо робити капітальний, а не косметичний ремонт у вторинці, то це і заміна комунікацій, сантехніки і нова стяжка та штукатурка, заміна розводки, нове підлогове покриття, заміна міжкімнатних дверей. А ще не варто забувати, що треба заплатити за демонтаж усього старого. Це буде мінімум 300-350$ за м2», – зазначає вона.

Так само в багатьох квартирах на вторинному ринку ще немає індивідуального опалення, тож неможливо проконтролювати витрати на енергоносії і те, платите ви справді за тепло в своїй квартирі чи за сусідів. У старих багатоповерхівках потрібно часто вкладати чимало коштів на утримання будинку: для того, аби привести до ладу прибудинкову територію, утеплити фасад, співфінансувати ремонт старих ліфтів, ремонтувати власним коштом під’їзди чи міняти старі внутрішньобудинкові комунікації.

«Ми комплексно підходимо до наших новобудов. Тому в нас встановлено дитячі майданчики й вуличні тренажери, ландшафтний дизайн продумано так, щоб за двором було легко і просто доглядати. А щоб наші мешканці економили на енергоносіях, використовуємо 15 сантиметрів утеплювача, а не 12, як більшість забудовників. Також ми встановлюємо лише якісні котли Vaillant, які є економними, надійними і довговічними», – резюмує Ірина Кушпель.

По більш детальну інформацію щодо квартир у комплексі ЖК «Caramel Residence» звертайтесь у відділ продажу

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Спонсор Показати IP 30 Серпня 2021 16:04
Ми в США живемо що все в доларах вимірюється?
Анонім до Спонсор Показати IP 30 Серпня 2021 16:52
Ні, ми живемо десь в другому з половиною світі і ціна в доларах відносно стала, а в нац валюті встигне змінитися вже завтра.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus