USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дороги, тролейбуси та роздільний збір сміття: у Луцьку ухвалили зміни до бюджету

25 Квітня 2018 16:11
Низку змін до міського бюджету на 2018 рік ухвалили депутати міськради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 40 сесії Луцької міськради 25 квітня.

Як повідомила директор департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова, у рамках змін до бюджету міста пропонують здійснити перерозподіл коштів, які давали за рахунок бюджету міста на освіту та спрямувати залишок до бюджету розвитку міста. Так, 10,97 мільйона спрямують департаменту ЖКГ на капітальний ремонт доріг, управлінню капітального будівництва 900 тисяч – на капремонт музичної школи № 2, 1,5 мільйона – на ремонт ДНЗ № 13, 220 тисяч – на капремонт роялю для музичної школи № 1, 1,75 мільйона спрямують на капремонт закладів освіти, 1,5 мільйона – міській клінічній лікарні на купівлю медичного обладнання, 100 тисяч гривень з депутатського фонду Сергія Шкоди спрямують для НВК № 9, 6,9 мільйона спрямують на будівництво та ремонт доріг (зокрема перехрестя вулиць Карпенка-Карого та Дубнівської та ремонт вулиці Героїв Крут).

Також передбачать кошти у сумі 3,352 мільйона гривень на придбання в міську комунальну власність майнового комплексу ФСТ «Спартак».

Перерозподілять кошти, які спрямовували з міського бюджету на освіту та охорону здоров’я (25 та 20 мільйонів відповідно). Так, передбачать кошти для центру національно-патріотичного виховання молоді, 300 тисяч – для земляних робіт на полігоні у Брищі, 400 тисяч – на капремонт ліфтів, 4 мільйони для ЛПЕ на придбання тролейбусів, 2 мільйони – на капремонт житлового фонду ОСББ, 12,976 мільйона – на ремонт прибудинкових територій, 2 мільйони – на придбання житла для учасників бойових дій, мільйон – на придбання контейнерів для роздільного збору сміття, 200 тисяч – на будівництво двох причалів, 2 мільйони – на будівництво світлофорів, 1,2 мільйона – на капремонт терцентру, 660 тисяч – на придбання обладнання для видачі закордонних паспортів.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук запропонував 860 тисяч гривень зняти з суми, передбаченої на капремонт доріг та спрямувати ці кошти на купівлю 4 кілометрів контактної мережі для ЛПЕ. З його слів, контактна мережа в мікрорайоні вулиці Гнідавської дуже зношена, тому що її використовують усі тролейбуси, які виїжджають з депо. Отже, її пропонують замінити. Депутати підтримали цю пропозицію.
Своєю чергою, депутат Костянтин Петрочук порушив проблему купівлі крематора для утилізації решток тварин. Для цього він пропонував спрямувати 490 тисяч з видатків на ремонт доріг для комбінату комунально-побутового обслуговування. Використання цього обладнання дозволить, з його слів, дозволить заробляти кошти, утилізовуючи рештки тварин господарств та підприємств. Депутати підтримали пропозицію.

У підсумку, обранці міської громади ухвалили зміни до міського бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus