USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рештки тварин із ковельського ветсанзаводу - «нічийні»

19 Лютого 2018 10:15
Напівгнилі бочки, які наповнені трупами тварин із ковельського ветсанзаводу ніхто не взяв на свій баланс для обслуговування.

Про це йшлося під час оперативної наради в облдержадміністрації 19 лютого.

Начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Олександр Блащук розповів, що торік відбулося 5 надзвичайних ситуацій.

«Це ситуація на ковельському ветсанзаводі, отруєння та захворювання тварин на африканську чуму», - доповів посадовець.

Із приводу вирішення проблеми на ковельському ветсанзаводі голова облдержадміністрації Володимир Гунчик додав, що проблема досі до кінця не вирішена.

«Процес передачі ємностей на баланс Держпродспоживслужби, де зберігаються відходи, не завершений, вони зараз зависли у повітрі. Це ваше питання і ковельська міськрада цього не братиме на баланс. Ні в міському, ні обласному бюджетах немає коштів на утримання цих споруд. Відходи утилізовані, але вони безхозні», - інформував Гунчик.

Зауважимо, що бочки для зберігання ємностей- діряві й звідти витікають рештки тварин. Ковельчани б’ють на сполох, однак голова ОДА не бачить у цьому загрози.

Нагадаємо, ще у березні про екологічну катастрофу навколо ковельського ветсанзаводу і трупів тварин на його території, які зберігалися під відкритим небом, говорила чи не уся Волинська область. У жовтні минулого року через обурення місцевих мешканців рештки тварин вирішили законсервувати у залізобетонні резервуари покинутої фабрики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 19 Лютого 2018 14:37
Тримають місце для ідеолога утилізації Кошарука. Після відставки з ОДА буде призначений Президентом двох бетонних бочок для коров'ячих тельбухів .Тоді і проблєма буде повністю вирішена.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus