USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Перекриємо трасу під час «Євробачення»!» – ультиматум ковельчан через ветсанзавод

30 Квітня 2017 19:41
Збори ковельчан з приводу екологічної блокади скандального ветсанзаводу відбулися 30 квітня, йдеться на сторінці нардепа Ігоря Гузя у Фейсбуці.

Як повідомив представник Національного корпусу Олександр Філон, мешканці Ковеля створили штаб, який координуватиме дії протестувальників та забезпечуватиме інформаційний зв'язок між протестувальниками та владою.

Вивезення відходів з ковельського ветсанзаводу на Турійщину стало останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння ковельчан. Нагадаємо, відходи з ковельського ветсанзаводу помітили 27 квітня поблизу села Задиби Селецької сільради та села Радовичі неподалік райцентру Турійськ, де їх незаконно намагалися захоронити.

Як повідомили у штабі, вони категорично не підтримують такі дії та запевняють, що вивезення напівзогнилих решток на сміттєзвалища та полігони не вирішить проблеми. Натомість вони пропонують відходи з ветсанзаводу відправити на переробні заводи для утилізації чи віддати аграріям для використання у якості компосту.

Також мешканці Ковеля висунули ультиматум до «влади, яка їх не хоче чути».

Так, головна вимога протестувальників - вивезення відходів з ковельського ветсанзаводу до «Євробачення». Якщо цього не відбудеться до 10 ранку 7 травня, ковельчани обіцяють перекрити дороги сполученням: Ковель-Варшава, Ковель-Брест, Ковель-Володимир-Волинський. Також вимагатимуть звільнення заступника голови Волинської обласної державної адміністрації Сергія Кошарука та міського голови Ковеля Олега Кіндера.
Нагадаємо, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везли і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Тож люди почали бити на сполох. Люди скаржаться не лише на нестерпний сморід, який доноситься з ковельського ветсанзаводу, але і на забруднену воду та вплив на здоров’я волинян. Ковельчани та мешканці навколишній сіл запевняють, що екологічне лихо, яке виникло у Ковелі, спричинило смерті людей від онкозахворювань.

Днями ковельчанам урвався терпець і люди перекрили міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та додають, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Варто додати, через повільні темпи ліквідації наслідків екологічного лиха, яке трапилось через діяльність ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», ковельчани погрожують знову перекрити міжнародні автошляхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
страйк Показати IP 30 Квітня 2017 20:51
Це мабуть трасу повітряного простору зібрались перекривати бо на Євробачення зазвичай літаками прилітають! :)
рпа до страйк Показати IP 1 Травня 2017 09:01
ну да,на євробачення тільки ж літаками.
Пав Показати IP 30 Квітня 2017 21:12
В Європі покажуть репортаж здобутки нашої влади: відходи скотомогильника під всіма селами і містами Волині...докерували, догосподарювали до ручки !
з досвіду Показати IP 30 Квітня 2017 22:44
Кошарук уже оголосив про можливу відставку 28 квітня і не дарма. З 11 травня розпочинається президентська перевірка в ОДА і доля Гунчика у кріслі губернатора буде вирішена. Дмитрович, як чиновник з багаторічним досвідом, добре розуміє, що робити в таких випадках тому більш за все піде у відставку сам
я Показати IP 1 Травня 2017 10:31
Я повністю підтримую людей які постраждали в цій катастрофі.....але в цій ситуації стаждають прості люди а не влада.На мою думку ,блокувати владу в кабінетах треба ,а не трасу......чому мають страждати прості люди,які їздять трасами?При першому страйкові була присутня....Що я могла вирішити я на перекритій трасі?Чи шофер маршрутки?Організатори зверніть увагу і подумайте.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus