USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Реставрація Гостинного двору Прайзлерів: у Луцьку оголошують конкурс для пошуку партнера

26 Липня 2023 11:50
Невдовзі в Луцьку оголосять конкурс для визначення приватного партнера щодо проєкту реставрації Гостинного двору Прайзлерів на вулиці Кафедральній, 4.

Конкурсну документацію, оголошення конкурсу на здійснення державно-приватного партнерства проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване на вулиці Кафедральній, 4 в Луцьку» було затверджено 26 липня на сесії міської ради.

Вирішено оголосити конкурс на визначення приватного партнера з 1 серпня 2023 року.

Нагадаємо, будівля на вулиці Кафедральній, 4 є пам’яткою місцевого значення, має велику історичну цінність, фігурує в міських туристичних маршрутах та потребує збереження.

Читати ще: Є загроза обвалу балкона: Гостинний дім Прайзлерів у Луцьку потребує невідкладного ремонту

У січні 2018 року пам’ятку архітектури взяли на баланс міської ради. У 2020 році стало відомо, що Луцька міська рада хоче провести інвестиційний конкурс, на якому планувала віддати приміщення в оренду на 20 років, щоб інвестор відреставрував її відповідно до усіх встановлених норм та відкрив там готель, кафе, ресторан.

Через механізм державно-приватного партнерства (ДПП) хочуть залучити приватні кошти для якнайшвидшої реставрації та пристосування пам’ятки під готель із закладом громадського харчування.

ДПП здійснюватиметься у формі договору управління майном, в якому чітко визначатимуться інвестиційні зобовʼязання приватного партнера. При цьому будівля залишатиметься в комунальній власності.

Обрання приватного партнера відбуватиметься на конкурсних засадах. Залучення фінансових ресурсів бюджету громади не передбачене.

Строк здійснення державно-приватного партнерства: 32 роки, з яких два роки – інвестиційний період, 30 років – експлуатаційний період.

Заявки прийматимуть протягом 60 календарних днів. Заявку учасники повинні подавати особисто або поштовим відправленням на адресу департаменту економічної політики Луцької міської ради.

До участі в конкурсі допускаються учасники, які:

- мають щонайменше три послідовні роки досвіду управління щонайменше одним закладом готельного господарства чи подібним засобом тимчасового розміщування та мати сукупний річний обсяг надання послуг щонайменше 5000 постояльців на рік. При цьому жоден відповідний вид діяльності не був припинений уповноваженим органом влади у зв'язку з будь-якою подією;

- мають досвід здійснення протягом трьох років діяльності з надання послуг у сфері ресторанного господарства, надання послуг харчування чи постачання гарячих страв;

- можуть забезпечити необхідне для реалізації проєкту обладнання та матеріально-технічну базу;

- можуть залучити для реалізації проєкту працівників відповідної кваліфікації;

- мають фінансову спроможність реалізувати проєкт.

Розмір реєстраційного внеску, що підлягає сплаті претендентом, – 50 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрон Показати IP 27 Липня 2023 03:14
В Україні війна усі гроші на війну, а то буде пізно тверезіти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus