USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реставрація Гостинного двору Прайзлерів у Луцьку: відомо, хто подався на конкурс

31 Жовтня 2023 13:21
У Луцьку на конкурс на здійснення державно-приватного партнерства щодо будівлі на вулиці Кафедральна, 4, так званого Гостинного двору чехів Прайзлерів, подався лише один учасник.

Депутати Луцької міської ради на сесії 31 жовтня розглянули проєкт рішення про допущення претендента до участі в конкурсі на здійснення державно-приватного партнерства.

Як нагадав директор департаменту економічної політики Борис Смаль, із метою реставрації приміщення на вулиці Кафедральна, 4 було оголошено конкурс на здійснення державно-приватного партнерства. На нього подався один претендент – це консорціум у складі товариства з обмеженою відповідальністю «Любарт ЛТД» та товариства з обмеженою відповідальністю «Рібас Хотелс Груп».

«Було офіційно завершено перший етап процедури конкурсу на здійснення державно-приватного партнерства. Комісія проводила аналіз документів конкурсанта. Усі документи відповідають умовам конкурсу. Це рішення має затвердити Луцька міська рада й надати право доступу учаснику до наступного етапу конкурсу», – пояснив Борис Смаль.

Прийняття такого рішення дозволить залучити через механізм державно-приватного партнерства кошти приватного партнера для якнайшвидшої реставрації та пристосування будівлі на вулиці Кафедральна, 4, яка є пам’яткою місцевого значення, має велику історичну цінність, фігурує в міських туристичних маршрутах та потребує збереження, під готель із закладом громадського харчування.

Державно-приватне партнерство здійснюватиметься у формі договору управління майном, в якому чітко визначатимуться інвестиційні зобов'язання приватного партнера. При цьому будівля залишатиметься у комунальній власності. Залучення фінансових ресурсів бюджету громади не передбачене.

Нагадаємо, в січні 2018 року пам’ятку архітектури взяли на баланс міської ради. У 2020 році стало відомо, що Луцька міська рада хоче провести інвестиційний конкурс, на якому планувала віддати приміщення в оренду на 20 років, щоб інвестор відреставрував її відповідно до усіх встановлених норм та відкрив там готель, кафе, ресторан.

Через механізм державно-приватного партнерства хочуть залучити приватні кошти для якнайшвидшої реставрації та пристосування пам’ятки під готель із закладом громадського харчування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus