USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха на понад мільярд гривень

24 Червня 2022 12:10
Служба безпеки України припинила діяльність організації, яка проводила незаконний видобуток українських надр у промислових масштабах. Нею керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група.

Свої мільйонні прибутки компанія скеровувала на фінансування повномасштабної агресії рф, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України.

За матеріалами СБУ накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і незаконно видобуті корисні копалини на загальну суму понад 1 млрд грн.

Встановлено, що він організував незаконних бізнес у Київській та Житомирській областях. Там його комерційні структури проводили масштабний видобуток піску та щебню без сплати податків до держбюджету України в особливо великих розмірах.
Також зловмисники причетні до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі нашої держави.

Зароблені надприбутки вони виводили в рф через розгалужену мережу офшорних компаній.

Крім того, бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочини окупантів і підтримував терористичні організації на сході України. За даними слідства, він також став засновником однієї з російських компаній разом з так званим «міністром днр».

Наразі триває системна робота щодо притягнення до відповідальності організаторів та учасників цієї злочинної діяльності.

Заходи з блокування правопорушень проводили співробітники СБУ спільно з Державним бюро розслідувань та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Червня 2022 13:10
А до війни цього всього не знали????
Читачка Показати IP 24 Червня 2022 15:09
Як можна не помічати промислове видобування в таких розмірах??? От і СБУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus