USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Які порушення фіксували на виборах на Волині

1 Квітня 2019 14:58
В області спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА не зафіксували порушень, що могли б суттєво вплинути на результати голосування, однак поодинокі випадки траплялися.

Про це йшлося під час прес-конференції на тему: «Підсумки голосування та підрахунку голосів на Волині: результати спостереження ОПОРИ» 1 квітня у Луцьку.

Протягом вчорашнього дня спостерігачі ОПОРи спостерігали за підготовчими засіданнями виборчих комісій на Волині, перебігом голосування на дільницях та підсумковими засіданнями ДВК та ОВК. Також спостерігали за транспортуванням документації з дільниць до ОВК. Про це повідомила регіональний координатор ГМ ОПОРА Катерина Шарпата.

Ранкове засідання комісій розпочалося з прикрого факту: у селі Новостав Горохівського району не допустили на дільницю спостерігача ОПОРи, за цим фактом подали заяву до правоохоронних органів, наразі триває слідство. Загалом засідання відбувалися спокійно, не зафіксували жодних фактів пошкодження пломб на сейфах чи печатках ДВК.

Всі дільниці відкрилися вчасно, серйозних порушень, що могли б вплинути на результати виборів не зафіксували. Були поодинокі факти, коли один виборець забув бюлетень в кабіні для голосування, дехто намагався проголосувати за межами кабіни, була одна спроба сфотографувати бюлетень, якій завадили спостерігачі. На жодній з дільниць не зафіксували фактів видачі бюлетенів без пред’явлення паспорта. Натомість фіксували кілька випадків порушення процедури, коли один член ДВК одночасно працював зі списком виборців та видавав бюлетені. Також не зафіксували жодного випадку порушення процедури підрахунку голосів.

В межах на ОВК №22 у Луцьку зафіксували два порушення з боку дільничних комісій, коли на ОВК привозили документацію раніше, ніж по факту був підписаний протокол. Так, о 23.15 у холі перед приміщенням спостерігачі зафіксували присутність членів ДВК, які заявили, що не готові здати документи, тому що протокол підписаний 1 квітня. Про це склали акти та зафіксували порушення на відео. Планують звернутися до правоохоронних органів.

Фіксували також ДВК, яких окружна комісія направляла складати уточнені протоколи про підсумки голосування. Це пов’язують з тим, що склад ДВК нестабільний і не завжди вистачало компетенції не лише членам комісій, а й керівництву ДВК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus