USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

РФ може завдати ядерного удару в разі провалу захоплення Києва, – Христо Грозєв

28 Березня 2022 10:06
Журналіст-розслідувач проєкту Bellingcat Христо Грозєв заявив, що РФ розглядає ймовірність застосування ядерної зброї проти України. Це підтвердив і речник Путіна Дмитро Пєсков.

За словами Грозєва, раптово зниклий міністр оборони РФ Сергій Шойгу зараз ховається у секретному бункері під Уфою. Про це свідчать дані авіаперельотів, повідомляє УНІАН.

Журналіст стверджує, що РФ ховатиме військове та політичне керівництво заздалегідь, якщо насправді розглядає ядерний сценарій.

За даними Грозєва, сам Путін ховається в іншому бункері, він розташований за Уралом. На уточнювальне питання щодо того, наскільки ймовірним він вважає ядерний удар РФ по Україні, журналіст відповів:

«Ви знаєте, складно відповісти. Ми спілкувалися дуже багато з людьми з російських спецслужб. Ті люди, які ще до початку війни, у грудні-січні нас попереджали, що це дуже ймовірно, що Путін сам дуже цього хоче, що він хизувався своєму близькому оточенню, що готовий на це піти... Ось, навіть ці люди зараз кажуть, що він при перспективі повного провалу захоплення Києва може дати таке розпорядження.

Читати ще: Ядерна кнопка Путіна може бути не такою страшною: уран розпродано, плутонієві ядра в боєголовках прострочені

Але він не може застосувати ядерну зброю умовною червоною кнопкою. Ця червона кнопка існує, але є п'ятеро осіб, які мають виконати всі ці розпорядження за ланцюжком до того, як ракета з ядерним запасом вилетить. Наші джерела впевнені, що знайдуться як мінімум кілька з цих п'яти, які не виконають цей наказ. Він розуміє, що такий ризик існує, тому навряд чи дасть цей наказ».

Нещодавно колишній командувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Веслі Кларк заявив, що Путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї та завдати удару по території Польщі.

Нагадаємо, що Сполучені Штати розробляють план на випадок непередбачуваної поведінки Росії, якщо Путін все ж таки зважиться застосувати ядерну зброю проти України. Для цього в Білому домі зібрали команду фахівців.

Читати ще: «Ядерна валіза»: що це і чому Путін самотужки не може її застосувати

22 березня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков нагадав американським журналістам про концепцію нацбезпеки країни, що допускає застосування ядерної зброї, якщо держава опиниться під загрозою існування.

Вже через два дні російський дипломат в ООН публічно заявив про готовність Росії застосувати зброю масового ураження, якщо це «спровокує НАТО».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus