USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Різнобарвні віоли стали окрасою Луцька. Фоторепортаж

7 Травня 2020 21:42
Квіткове розмаїття – одна із найголовніших ознак приходу весни. Природа, оживаючи після зимової сплячки, наче вбирається у яскраві оздоби. Так само і наше місто завдяки людській праці стало ще гарнішим.

Квіткові клумби, без перебільшення, – одна з яскравих прикмет головної вулиці обласного центру – проспекту Волі. Нині вони наче ожили – замайоріли насиченими яскравими барвами пелюсток. Адже працівники комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька» з 27 квітня розпочали висаджувати на них віолу – квітку, більш відому за народною назвою – братики.
Дизайнер, майстер дільниці зеленого будівництва комунального підприємства Алла Можелюк розповідає, що загалом підготовлено майже 36 тисяч одиниць розсади. Наразі її основний обсяг фактично вже висаджено.
Така робота забирає багато часу. Особливо формування квіткових композицій. Адже домогтися гармонійного поєднання кольорів та чіткості ліній непросто. Потрібно не лише підготувати ґрунт, але й ретельно сортувати розсаду за забарвленням пелюсток. Однак результат того вартий – клумби захоплюють візерунками.
Окрім проспекту Волі та вулиці Лесі Українки, не обійшли увагою і ділянки біля головних монументів нашого міста. Квіти вже висадили біля пам’ятників Михайлу Грушевському і на Театральному майдані (тут роботу ще не завершили, бо на заваді стали дощі). Тепер на черзі – клумба біля постаменту Тарасу Шевченку. А на Меморіалі Вічної Слави квіти висаджено повністю.
ІА Волинські Новини підготувало для своїх читачів підбірку яскравих світлин з віолами-братиками. Переконайтесь на власні очі – вони стали справжньою окрасою нашого Луцька!
Фото Олександр Дурманенко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
я Показати IP 7 Травня 2020 22:23
Велика вдячність усім тим золотим рукам, які дарують нам це красиве, ніжне, миле оку різнобарв"я!
сергей Показати IP 8 Травня 2020 10:30
Підтримую, дуже гарно і новина гарна...
1 Показати IP 8 Травня 2020 11:39
Дуже дякуємо за красу!!! працівникам хорошої зарплати, бо це ой не легка робота!!!
туристка Показати IP 8 Травня 2020 21:28
ЛУЦК- прекрасен!!!!!
ЯРИНКА Показати IP 8 Травня 2020 21:30
лучани!м Дотримуйтесь чистоти в місті Для нас усіх роблять таку КРАСУ!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus