USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька влада не бачить стратегії розвитку «зеленого» міста

18 Липня 2015 17:50
Облаштовувати зелені зони у місті та розвивати ці відпочинкові території владці належно не можуть. Кажуть, «камінь спотикання» – відсутність коштів та системної роботи.

Про це йшлося під час арт-хакатону вчора, 17-го липня.

У першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева запитали, яким чиновники бачать кінцевий вигляд приведеного до ладу Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі України. Посадовець поінформував, що стратегічного плану немає, втім, його тішить те, що зелених зон у Луцьку більше, ніж в інших містах України.

«Немає жодних планів, яким має виглядати парк імені Лесі України в комплексі. Втім, у Луцьку в розрахунку на одну людину скверів і парків трохи більше, ніж у середньостатистичному обласному центрі України. Розбудовувати ці парки – це величезні затрати, відтак така робота потребує системності та стабільного фінансування», – відповів Яковлев.


Нагадаємо, за станом на сьогодні Луцька міська рада офіційно визнала 10 зелених зон, які мають свою закріплену територію: Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки, парк імені 900-річчя Луцька, 7 скверів і один лугопарк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олесь Показати IP 18 Липня 2015 19:54
В цьому і біда... Що "не бачить . Луцьу у 80-90 рр був одним з НАЙЗЕЛЕНІШИХ обласних центрів України. Винні в цьому поляки, їх геніальний парк, видділений від Стиря дамбою, з системою меліоративних каналів. Ними ж було започатковано масу скверів. І в радянські часи що весни Зелене господарство висаджувало тисячі дерев, започаткувало парк 900 річчя, парк біля РАГСу, Лугопарк,. Крім того шикарна зелена зона була біля шовкового.Все це - обслуговувалось, доглядалось, досаджувалось. І ось тепер, за нашої влади(?)- Де сквери в центральній частині?- Біля ПРОКУРАТУРИ(!!!!) самочинне буратіно, лишили три дерева. Біля "мисливця" - УВАГА_- ПРИРОДООХОРОННА ПРОКУРАТУРА(!!!!)- торговий центр- лишилось п"ять берізок, біля шовкоового вайман в ЗЕЛЕНІЙ ЗОНІ по при опір громади проектує чергові "кам"яні джунглі"., а у луцьку всього (10-???!!!) офіційних скверів... ( решта -типу самосів(?)- під знос і забудову? тоді на****** ота архітектура, єкологи, "парки і сквери"- щоб руйнувати? А команда мера - взагалі "не при ділах" і "не бачить стратегії"- то що вона бачить? І що це за влада? Пацани з рогатками... - а керують обласним центром. Результат - в наявності. І вибори незабаром.....
В. Показати IP 18 Липня 2015 20:11
Молодим посадовцям, таким як Яковлев, треба працювати на перспективу, на свій авторитет. Якщо хочеш чогось досягти у своєму житті -працюй не покладаючи сил поки молодий і сповнений сил,
Для Олеся Показати IP 19 Липня 2015 10:25
В усій Украіні лоббісти просувають плани знищення озеленених територій, скверів, парків... на користь їх шкурних інтересів. Дійшло до того, що у 2012 році окремим Законм України "ПРО КУЛЬТУРУ" категорію ПАРКИ виділено, як особливу категорію обєктів культури, що охороняється саме цим законом від Міністерства до сільради. Опікуватись цими проблемами (згідно з чинним законом, що діє уже три роки поспіль) повинні підрозділи культури у населеному пункті... А ви поцікавтесь чи знає наша культура хоча б ті цифри, що Ви опублікували? А скільки коштів виділили за усі ці роки на утримання Парків ?????????7? А хто опікує управління культури??????????????? ГЛУХИЙ КУТ... а Ви кажете що комусь розвиватись потрібно??? Кому? Куди і скільки це ще триватиме???????????? Їм же також начхать, бо за період створення ПАРКИ ТА СКВЕРИ - з 2011року ні директорм парків, ні самими високими посадовцями нічого для цих територій не робится. Час іде.... кантора пише.... до пенсії все ближче... а нафііга щось думати системно.... ЗАРПЛАТА (чимала) капає усім... От ВАМ І ЗАКЛАДИ КУЛЬТУРИ...
ого Показати IP 19 Липня 2015 10:36
А з ким яковлєв рівняється, шо в нього більше виходить?, ще в2005 - зелені було менше норми на одного жителя, хоча норма була 12 квадратів... а для ЄУРОПИ - це 16 і більше... то шо там за пурга про те шо в нас шось більше? Може в когось шось і більше але не зелені в Луцьку. ХА-ХА...
Баба Голя Показати IP 19 Липня 2015 18:03
Не розумію, чого вчепилися до того Яковлева, Луцьк оточений селами, йому важко розвиватися і так слава Богу у нас є чимало скверів. Ви краще менше їх засмічуйте. А щодо парку Лесі Українки, за останні роки він значно покращав. Чудово заквітчана центральна алея, багато нових дерев посаджено. Це погана звичка, бачити у всьому негатив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus