USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Роман Віктюк стане двічі-народним

26 Листопада 2009 19:02
Український режисер Роман Віктюк отримає звання Народного артиста Російської Федерації за великі заслуги в галузі театрального мистецтва.
Президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про присвоєння почесного звання Народний артист РФ театральному режисерові, Народному артисту України Роману Віктюку – пише ТСН.
Роман Віктюк удостоєний звання «за великі заслуги в галузі театрального мистецтва».
Довідково:
Роман Віктюк народився у Львові 28 жовтня 1936 у родині вчителів. Будучи школярем, пробував ставити невеликі вистави, в яких були задіяні однокласники і друзі.
Після закінчення у 1956 році акторського факультету ГІТІС працював у театрах Львова, Києва, Твері та Вільнюса. З 1970 по 1974 рік він був провідним режисером у Російському драматичному театрі Литовської РСР (нині Російський драматичний театр Литви).
Починаючи з середини 1970-х, режисер ставить вистави в столичних театрах.
Всесвітню славу Віктюку як режисерові принесла постановка вистави \"Служниці\" за п\'єсою Жана Жене в 1988 році на сцені театру Сатирикон.
Виставу було показано в багатьох країнах світу, вона зібрала захоплені відгуки у світовій театральній пресі, а самого режисера зробила одним з найвідоміших театральних діячів країни.
Сьогодні режисер є художнім керівником Театру Романа Віктюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus