USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Романа Віктюка поховають на Личаківському кладовищі у Львові

18 Листопада 2020 11:12
Романа Віктюка планують поховати у родинному склепі на Личаківському цвинтарі у Львові. Такою була остання воля видатного театрального режисера, уродженця Львова. На Личаківському кладовищі є родинний гробівець родини Віктюків, де поховані батьки режисера, пише 24 канал.

Після того, як стало відомо про смерть режисера, у театрі Романа Віктюка повідомили, що похорон мав би відбутися у Львові, але на сторінці театру зазначено, що деталі прощання та похорону будуть повідомлені згодом. До слова, режисер ще за життя висловлював бажання бути похованим поруч із батьками.

Питання транспортування тіла мають вирішити на міждержавному рівні. Тож наразі ще нема офіційної інформації про те, коли у Львові пройдуть похорони Романа Віктюка.

Нагадаємо, народний артист України та Росії Роман Віктюк помер у вівторок, 17 листопада у Москві у віці 84 років. Він народився 28 жовтня 1936 року у Львові. Навчався у Державному інституті театрального мистецтва у Москві. Деякий час працював у Львові в Театрі юного глядача. Також працював у різних театрах, зокрема у Одесі, Києві, Таллінні, Твері, Вільнюсі, Саратові, Казані та Ризі. у 1991 році створив у Москві театр свого імені, де був головним режисером та художнім керівником. У Львові спільно із Ігорем Подольчаком та Ігорем Дюричем заснував творче об’єднання Фонд Мазоха. Часто був гостем та учасником українських фестивалів та театральних проектів. Є постановником близько 200 вистав. Лауреат низки премій, зокрема театральної премії Maratea Центру європейської драматургії, премії «Київська пектораль», премії спілки театральних діячів України «Тріумф» та міжнародної премії Інституту італійської драми за найкраще втілення сучасної драматургії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Марув Показати IP 18 Листопада 2020 12:10
Це народний артист Росії!
ага до Марув Показати IP 18 Листопада 2020 17:24
Людина з великоі букви! він був більшим украінцем в Москві ніж ти і тобі подібні в Украіні! Нехай земля йому буде пухом і вічная памьять.
Вася Олика ПЛ Показати IP 18 Листопада 2020 14:24
Для нього не було кордонів і табу ...Це була людина фестиваль ... Народный артист Украины, Заслуженный деятель искусств Российской Федерации, Народный артист Российской Федерации ... Честь !!!
Свідок Показати IP 18 Листопада 2020 18:11
Забавляв мошкалів. На міротворець добавили?
11 Показати IP 18 Листопада 2020 22:47
Читаєш попередні коментарі і складається враження, шо формула Геббельса про зомбування людей дуже чітко працює. Є культура і мистецтво, є генії, є чудові митці, для чого це все. Людина народилась в Україні і там її місце спочинку. Крім того, він таки завдяки своєму таланту прославляв Україну. Лише обмежені у своїх світоглядах можуть писати негатив за цього митця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus