USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Романюк оголосив Кошелю догану та вигнав із зали

26 Лютого 2014 15:00
Луцький міський голова Микола Романюк оголосив догану головному медику міста Федору Кошелю та вигнав його із сесійної зали.

Про це стало відомо під час засідання 55-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 лютого.

Так, коли Федір Кошель почав звітувати про забезпечення безкоштовними медикаментами дітей, хворих на діабет, із зали почулись обурені вигуки батьків хворих дітей, буцімто грошей та розхідних матеріалів дітям не видають. Медик же стверджує, що 516 тисяч гривень виділили із міського бюджету на дитячу поліклініку .

«Це - на забезпечення медикаментами дітей до 3 років та дітей з певними ускаладненнями. Дітей з діабетом забезпечує держава – дає інсулін та розхідні матеріали: голки та скарифікатори. Ми дали 135 тисяч з міського бюджету спеціально для таких діток», - продовжив головний медик.

Утім лучанка Ірина, як представниця ГО "Інсулін" та батьків, діти яких страждають на діабет, стверджує, що з 2013 року сім’ї, де є хворі діти, не отримували обіцяних ліків.

- То вам нічого не дали? - запитав Луцький міський голова Микола Романюк у лучанки.
- Ні, - відповіла та.

Тоді він звернувся із тим самим запитання до начальника управління охорони здоров’я Федора Кошеля. Той не зумів сказати з певністю, що, коли і кому дали.

Тоді Микола Романюк привселюдно оголосив догану очільнику медичної галузі міста і попросив його покинути сесійну залу.

Насамкінець депутат Андрій Осіпов вніс усну пропозицію звільнити Федора Кошеля з посади, бо той не контролює розподіл коштів у медичній галузі.
Варто зазначити, що депутат Луцької міської ради Ганна Кравчук зауважила, мовляв, щойно зателефонувала головному лікарю КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» О.П. Лєщинській, яка запевняє, що 33 дитини отримали обіцяні тест-смужки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
луцьк Показати IP 26 Лютого 2014 15:09
Агонія..., ніби то все це відбулось сьогодні...
лінгвіст Показати IP 26 Лютого 2014 15:25
"Луцький міський голова Микола Романюк оголосив догану головному медику міста Федіру Кошелю та вигнав його із сесійної зали". Краще б звучало: "...вигнав на*уй з зали. назавжди".
ЛКЛК Показати IP 26 Лютого 2014 15:26
Банда, усій головних лікарів треба гнати, бо вони навіть не знають реальної картини на своїй ділянці роботи. набрати молодих перспективних,які хочуть щось робити без хабарів
Анонім до ЛКЛК Показати IP 26 Лютого 2014 15:52
Ти будеш вчити фарму, гістологію, анатомію 6 років і 2 роки пройдеш інтернатуру - і на ставку 1037 грн? Може - не в тому річ?
Юрій Показати IP 26 Лютого 2014 15:37
Шановний Микола Романюк та депутати міської ради, а де Ви раніше були, чому це питання не піднімалось раніше. якщо цілий рік діти не отримували медикаменти де був ваш контроль і ваше реагування, а зараз бач як вони плідно запрацювали...!!! Вас необхідно всіх вигнати із зали і провести дострокові нові вибори...
тамара Показати IP 26 Лютого 2014 15:43
нарешті вже доходить. Треба на сесію запрошувати людей який стосується те чи інше питання буде тоді ясніше. А то начальники відділів порозказують і ясне діло романюк має їм вірити. А оказується всім вірити не можна навіть з тими з ким працюєш. Ганьба таким працівникам. не для людей вони працюють Романюк прийняв правильне рішення
волинянин Показати IP 26 Лютого 2014 16:31
якщо виженете всіх лікарів, які й так за копійки працюють, то може самі підете працювати у таку складну галузь, як медицина... там треба важко працювати, а не язиками плескати, як це вміло роблять наші луцькі політикани)))
кс777 Показати IP 26 Лютого 2014 16:31
Чому того Романюка самого в шию не поженуть?
Ха до кс777 Показати IP 26 Лютого 2014 16:36
Ха, так ви ж його самі й обрали! А тепер - чого в шию не поженуть. Беспредєлом пахне, шановне панство!
))) до кс777 Показати IP 26 Лютого 2014 19:46
це все була циркова вистава. вся срада в долі. кошель пересидів купу мерів і пересидить і колю. коля дарма почав здавати своїх, ібо зараз полізе чЮдовіщна с...нь на нього самого.
Саша Показати IP 26 Лютого 2014 16:49
Пусть Романюк бы себе догану объявил за крышование БУРАТИНО или забыл уже как людей там низа что имели ???? За чей счёт там весь этот банкет был??? может как раз за этих детей что не дополучили эти лекарства???
йован Показати IP 26 Лютого 2014 16:52
а романюк як ніби тут і ні при чому
Саша до йован Показати IP 26 Лютого 2014 17:26
Конечно нет он ангелочек попадунчик !!! Кстати люстрация его я так понял не коснется ????
((( Показати IP 26 Лютого 2014 17:15
За два дня моя и без того маленькая зарплата уменьшилась на 50 долларов, благодаря инфляции и майдану.
лучанин Петро Показати IP 26 Лютого 2014 17:38
Шановні Лучани до чого тут один чи інший медичний заклад????? Сама система гнила...а всі намагаються хоть якось вижити і буди наплаву в цей важкий час.....Медицина дійсно повинна бути платна і люди повинні бути на достатньому рівні щоб могли це оплачувати...А пан мер не розібравшись виганяє Людину з залу це також не є гарним показником....Міг би розібратись... Є для того спеціально створена комісія і тоді приймати рішення.....А не з вигуків в залі приймати такі рішення...Вибачте будь ласка на паркані теж дещо пишуть з трьох літер....Але це лишається паркан....
L Показати IP 26 Лютого 2014 18:08
нехай Кошель пояснить, за скільки купив місце роботи для сина в Луцькій міській клінічній лікарні - чи не за гроші, виділені на хворих дітей?!
СаньОК Показати IP 26 Лютого 2014 18:21
А де була "громадська активістка" раніше? Їй самій пофігу власні діти. Гроші ж лежать не в сейфі Кошеля, чи Романюка, а в кзначействі - тобто ХЗ де. Просто зараз комусь треба яскраву картинку "злочинної влади"
Саша до СаньОК Показати IP 26 Лютого 2014 19:03
Думаю что пан Романюк точно знает где.
Дотичний Показати IP 26 Лютого 2014 18:27
Професіонали і спеціалісти цінуються не за політичні переконання, а за здібності. А знаходити можливості зберегти медичні заклади в умовах тривалої популістської "безкоштовної" медицини треба вміти. Це треба визнати. Оцінити це може тільки той, хто має достатньо інформації та здібностей, щоб її проаналізувати.
Володимр Показати IP 26 Лютого 2014 18:56
Ви дійсно не розумієте в чому справа?Чи тут протсо коментарі пишуть некомпетентні люди? Для чого взагалі міський департамент ОЗ??? На 1 міську лікарню і 1 районнну лікарню???Мало того, кормити штат дармоїдів,які нічого не роблять ,бо і робити їм по суті нема що.Всіма важливими питаннями має займатись обласний департамент ОЗ.Не Кошеля треба гнати,а ліквідовувати весь міський департамент ОЗ,оскільки,останній непотрібен апріорі!!!
Я Показати IP 26 Лютого 2014 18:57
Якщо й купив місце роботи для сина, то не за ці гроші, а за хабарі. Кошти, які виділяються на лікування хворих дітей не даються готівкою, а поступають на рахунок відкритий закладом в головному управлінні державної казначейської служби України за кодом економічної класифікації видатків 2220 "Медикаменти" і витратити ці кошти можна тільки на медикаменти. Для інших цілей казначейство не пропустить.
Саша до Я Показати IP 26 Лютого 2014 19:06
Да вы правы для других целей их потратить трудно! а вот пропустить через нужные фирмы проще простого!!! В идиале получается просто перекладывание бюджетных денег в свой карман. Вспомните как было при Кривицком когда его же фирма ремонтировала дороги в Луцке.
СаньОК до Я Показати IP 26 Лютого 2014 19:27
Купив-не купив, хабар-не хабар з таким самим успіхом я зараз почну всім розповідати, що Ангела Меркель - моя рідна тітка. До яких пір в цій державі кожне буде ляпати язиком, видаючи бажане за дійсне?
Я до Саші Показати IP 26 Лютого 2014 19:12
Я теж з Вами згідна. Для виявлення махінації є фінансова інспекція (КРУ). Нехай перевірить.
Rh(+) Показати IP 26 Лютого 2014 19:53
Та зрозумійте накінець, не може бути безкоштовної медицини. Це солодкий міф совка. Не може те що найдороще бути безкоштовним. І не треба звинувачувати лікарів, вони такі самі заручники цього міфу. Питання хто платить. Підтримую звільнення Кошеля. Але де пан Романюк був до тепер? Впевнений, що грошей на дітей ніхто не крав. Просто їх не хватає а бюрократична система заважає вчасному їх освоєнню.
Саша до Rh(+) Показати IP 27 Лютого 2014 01:16
У соседа Бацьки бесплатная медицина !!! Всем всего хватает !!! И государство у них на много меньше возможностей имеет чем мы!!! А у нас всё куда то девается ( такое впечатление что все у Коперфильда уроки брали!!!!
лучанка Показати IP 26 Лютого 2014 23:09
як практикуючий бухгалтер- не смішіть людей що кру первірить
Україночка Показати IP 27 Лютого 2014 10:51
Бач, як вітер змін повіяв.Бояться за своє крісло і такі всі чесні стали так про дітей дбають......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus