USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Романюк ветував рішення дофінансувати зарплати працівників міських садочків

3 Березня 2011 14:57
Міський голова Микола Романюк 28 лютого близько 15:00 все-таки заветував рішення депутатів міськради щодо дофінансування коштів для збереження фонду зарплати вихователів міських дитсадочків.

Про це повідомив депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Однак депутати будуть долати вето мера і навіть переконані у своєму успіхові.

Нагадаємо, 12 січня виконавчий комітет Луцької міської ради вирішив з 12 березня скоротити робочий день вихователів дитячих садочків, аби зекономити гроші бюджету.

Після звернення профспілкових комітетів дошкільних навчальних закладів Луцька депутати створили тимчасову контрольну комісію. Вона працювала місяць, а потім написала свій висновок, у якому зазначалося, що рішення виконавчого комітету є необґрунтованим.

На сесії міськради 23 лютого депутати затвердили рішення – скасувати попереднє рішення виконкому, і, відповідно, до фінансувати зарплати працівникам міських садочків.

«Міський голова запевнив депутатів, що він це рішення заветує. Тоді я зауважив, що щойно ми приймали рішення про залишення орендної плати в розпорядженні медичних комунальних підприємств. То почекайте – з однієї сторони, ви говорите, що грошей нема, а з іншої приймаєте явно незаконне рішення про залишення грошових коштів в розпорядженні підприємств і ненаправлені їх до бюджету!», - розповів голова тимчасової контрольної комісії, депутат міськради Андрій Осіпов.

2 мільйони - звучить гучно, а шукається легко

На думку Осіпова, гроші для садочків у міському бюджеті є, або ж їх можна легко знайти.
«В бюджеті в півмільярда гривень можна знайти 2 мільйони. Уявіть собі, що ви заробляєте 1000 гривень, а я до вас приходжу і прошу 2 гривні, а ви кажете у мене все розписано, у мене немає. Два мільйони звучить гучно. Але для нашого бюджету 2 мільйони це дійсно як 2 гривні для людини, у якої є тисяча», - переконаний депутат.

За словами Андрія Осіпова є багато можливостей перенаправити кошти. Наприклад, забрати їх із прибирання кладовищ чи висадки дерев і квітів.
«В тому бюджеті можна знайти ще 10 мільйонів, якщо пошукати», - впевнений Осіпов.

Банки і люди, гроші і борги

Як розповів інший учасник тимчасової контрольної комісії, депутат міськради Сергій Григоренко, комісія запропонувала міській владі ще один вихід з ситуації: дофінансувати решту зарплати працівникам садочків частиною грошей, які мерія планувала віддати банкові «Форум» для погашення муніципальної позики.
«Зрештою, як зауважив член комісії Богдан Шиба, скрутні часи для Луцька почалися не у цьому році, тож міська рада і раніше не раз домовлялася з кредиторами про реструктуризацію боргу», - розповів Григоренко.
«Комісія на таку думку пристала, і міській владі було запропоновано провести переговори з банком, реструктуризувати борг, який мають заплатити до 27 квітня – і таким чином знайти ресурс для до фінансування зарплат вихователям», - сказав Григоренко.

Цікаво, що комісія прийняла таке рішення 10 лютого, а вже 12 лютого на сайті міськради опублікували лист банку «Форум» з вимогою до міськради повернути борг.
Лист був датований ще 18 січня, а оприлюднили його тільки через 24 дні. Відтак, це дає підстави припускати, що таким чином міська влада продемонструвала: мовляв, борг банку віддати треба за будь яку ціну. І гроші, призначені для погашення боргу – недоторканні.

І хоч на вимогу депутатів міський голова Микола Романюк почав переговори з банком «Фомум», все ж, судячи з повідомлень офіційного сайту міськради, нічого не добився.

Принаймні, як йдеться у повідомленні від 2 березня, Романюк у Києві з керівництвом «Форуму» зустрівся, переговори провів, проте чи згодилися банкіри почекати з поверненням боргу – незрозуміло.
При тому міський голова не пояснює нічого конкретного: «З банком досягнуто певних домовленостей, розуміння - є. Наступного тижня ми знову будемо вести з ними переговори. Я пояснив ситуацію, яка склалася сьогодні в місті: з бюджету міста нереально повернути ці кошти навіть до кінця року, тому в подальшому будемо працювати з банком саме над цим питанням», - зазначив Микола Романюк.

Вето подолають, але...

Зрештою депутати планують долати вето міського голови. Нагадаємо, що за рішення дофінансувати дитсадки коштами у сумі 2 мільйони 100 тисяч гривень проголосувало 35 депутатів. Тим часом, щоб подолати вето мера, потрібно 34 голоси.

«Я думаю, що ми його подолаємо. Міський голова не повинен ветувати рішення, за які проголосувало 35 депутатів, бо це безглуздо», - зауважив Осіпов.
Проте це не єдина складність у цій проблемі. Згідно із законодавством у депутатів є два тижні, щоб внести це питання на повторне голосування до міської ради.
Але Микола Романюк скликає сесію лише на 23 березня. Хоча вже з 12 березня вихователі будуть працювати за скороченим графіком. Тому, за словами Осіпова, було б логічно скликати сесію з цього питання до цієї дати.
«Це ігри, які дурно пахнуть», - прокоментував ситуацію депутат.

Незважаючи на ці обставини, депутати будуть намагатися повернути вихователям попередню заробітну платню та повний робочий день.

«Однак я наполягатиму на тому, щоб сесія подолала це вето. Просто, як юрист, я розумію, що вийде колапс. Згідно із законодавством працівників повідомили, що через два місяці у їхньому штатному розписі відбудуться зміни. Тобто з 12 березня вони все ж працюватимуть 10,5 годин. Тепер виникає питання, як цей процес повернути назад? Але, я переконаний, що ми знайдемо таку можливість», - запевнив Андрій Осіпов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 45
Лучанин Показати IP 3 Березня 2011 15:15
Цікавий цей Романюк. Бабло для банку - святе (ну ясно - банкір банкіру ока не виклює). Шукати гроші для вихователів - чи то лєнь, чи то просто тупі (бо не знають як), чи то їм просто вигідно, щоб садочки позагиналися, і приміщення можна буде роздерибанити..... А поїхав у Київ з Форумом домовлятися - то ж явно поїхав не поїздом, і на казьонному бензині, і казьонною машиною, і жив не на вокзалі, і харчувався не у столовках - і НІФІГА НЕ ДОМОВИВСЯ!!!!!! Приїхав - і мямлить як завжди шось невнятне, виправдовується, очі мабуть опускає... Ганьба такому незграбному, нерішучому, невпевненому меру!!!!!
Оксана до Лучанин Показати IP 3 Березня 2011 15:58
Знайшли на кому економити - на дітях, на їх розвитку. Вихователі мають бути мотивовані до праці. Дійсно і не такі скрутні часи були і не скорочували робочий час вихователів. Щоб ще дофінансовувати , інвестувати в дітей, бо це наше майбутнє - то ми ЕКОНОМИМО!!!! Ганьба Романюку!!
Пом депутата Показати IP 3 Березня 2011 15:33
Невже буде ТРИ "Н"
друг миколи Показати IP 3 Березня 2011 15:48
стаття хороша і актуальна. Але забагато цитувань Осіпова. Хоча він молодець - бореться із чиновниками за вихователів, хай перемагає. Проте для обєктивності треба було б запитати про цю ситуацію Мера, хай би пояснив. Кравчука питати не варто - це він усе підстроїв, ще й Романюка підставив
Manhattan до друг миколи Показати IP 3 Березня 2011 15:58
він уже про кредити пояснив,нічого конкретного не сказав. одним словом - слабак
лучанка Показати IP 3 Березня 2011 15:54
Романюк - кращий. А що тільки садочки скорочують? Будуть кошти - дадуть премії. Лиш би ті вихователі були відповідальні на роботі, то без грошей не залишаться.
Игор до лучанка Показати IP 3 Березня 2011 16:02
А ви така, розумна то поживіть на 800 грн. і ще й комунальні платежі заплатіть. Хай в себе зарплату знімить половину і у всіх чиновників що працюють в міськ раді і все буде добре. Але ж він бідненький нічого не має да ????
лучанка Показати IP 3 Березня 2011 15:57
пане Осипов, ти що зовсім нерозумний? бюджет поділений і затверджений Вами в грудні на цей рік. Де Ви збираєтесь його шукати? Ви що хочете комуналку завалити в місті і відправити працівників комунальних підприємств на біржу
Андре до лучанка Показати IP 3 Березня 2011 16:09
А може до Презика нашого звернутись, на вертолітну площадку 38 млн є грош так ? а Луцьким вихователям 2 млн важко найти ?? хай виділять з Києва якщо наші халуї не можуть знайти. І таких прикладів можна безліч найти. Не потрібно їх захищати. Всі люди хочуть жити не ви одна!!!!!
;() Показати IP 3 Березня 2011 16:05
романюк - ..... його б посадити на зарплату 800 гривень.
Аня Показати IP 3 Березня 2011 16:06
То може і їсти вони будуть коли премїї дадуть ? А Романюк [слово вирізане] і він не мер бо його обрали не більше 20% Лучан. Мером має бути та людина за якого проголосує 51%...
віктор Показати IP 3 Березня 2011 16:11
Всім захисникам вихователів. Ви зайдіть у садочки і побачите, що там вихователів і працівників стільки, що їм робити нічого. Сплять по різних кутках і дітей об’їдають.
Іра до віктор Показати IP 3 Березня 2011 16:30
Оце ви гоните по чорному. Вони їдять за власний кошт для вашого відома. А якщо ви такий розумний то може попробуєте за 800 грн цілий день з дітьми посидіти ??? От через таких як ви толку в нашій державі і не буде. Бо ви не розумїте тяжке положення інших людей.
))) до віктор Показати IP 3 Березня 2011 22:15
очень хочется назвать Вас пи№арасом, но оставлю это удивительно подходящее слово для нашего градоначальства. н-да. прогнозировалось, что будет хреново, но что настолько...
петя Показати IP 3 Березня 2011 16:19
Ну хто такий Осіпов? - "дупутат"- як і інші, хазяїн слова, слово дав, слово забрав
володя волинський Показати IP 3 Березня 2011 17:04
Романюк чітко виконує вказівку орди януковичів зменшувати фінансування садочків шкіл лікарень,а гроші банді фірташа і на розкіш їх безконечних боргових зобовязань-оптимізація.Тільки революція змете холуїв банди януковича-ворогів україни.!!!
Галина Степанівна Показати IP 3 Березня 2011 17:45
А що вихователі живуть одні на 800 грн. ? Нехай виходять заміж за багатих мужей і тоді всім буде добре. А то виходить, що ті вихователі живуть самі. І харчуються вони в садочках і сплять в обід. Микола Ярославович толковий чоловік. Беріть приклад
))) до Галина Степанівна Показати IP 3 Березня 2011 22:17
Вы предлагаете Миколе Ярославовичу завести гарем из воспитательниц детских садиков? или до ваших чиновничьих пальчиков не доходит, что Вы в своем гениальном комментарии пропагандируете проституцию? или спроституировали собственные мозги и совесть, чтобы такое писать?
мамуня Показати IP 3 Березня 2011 17:46
А цікаво, школи теж скорочуюють? Напевно ні, бо такий хай би підняли.
олена Показати IP 3 Березня 2011 17:47
Не треба Романюка звинувачувати у всіх проблемах. Хто на що вчився те й має. А влада чому така - то це не до мера. Лучанка - молодець. Почніть з себе.Що хорошого зробили? Осіпов хоч щось старається...
Знайомий до олена Показати IP 3 Березня 2011 20:24
Осіпов так само нікого не любить і не є філантропом, оскільки він жорсткий прагмат. Людяність і доброта його в цій ситуації просто звичайна політика і політична боротьба, у якій, якщо один опонент намагається вчинити негуманно, то інший, обов'язково- "за народ"... Щось на манер: "добрий" і "паганий" поліцейський.
Михайло Шелеп Показати IP 3 Березня 2011 18:03
Варто відзначити, що все частіше ВН почали давати не просто інформаційні повідомлення, а писати цілі статті, брати більше коментарів та "копати глибше" по питаннях. цікаво читати. молодці
Ігор до Михайло Шелеп Показати IP 4 Березня 2011 08:54
+1
;() Показати IP 3 Березня 2011 18:21
Галина Степанівна , на усіх багатих чоловіків не вистачить. А вихователям потрібно зробити те, що робили працівники ЛТП. Хаос, наслідки і резонанс буде куда більший. Це не просто пересісти в інший, хоч і переповнений транспорт, або з пересадками. Фактично в усіх є маленькі діти, а бабусь , нянь , взяти на роботу або лишитись вдома можуть дозволити собі ДАЛЕКО не усі.
суддя Показати IP 3 Березня 2011 20:20
Я придумав де гроші взяти, треба шоб Голеви поділіліся награбованим,Романюк лобіює їх бізнес інтереси в незаконний спосіб. Тепер нехай Голєви допоможуть Романюку
Soldier of fortune Показати IP 3 Березня 2011 23:23
Рішення мера хороше і корисне. А давайте зробимо вихователям зарплатню 500грн, а через пів-року 300грн. і побачимо чи хто з них вийде страйкувати? Як не вийдуть - зробимо 200грн., а як вийдуть повиганяємо усіх і наберемо нових. Осіпов звичайно борець, але нехай бореться у судах, хто-хто, а він знає як справи там обтяпувати... А відстоюваням прав вихователів мають опікуватися профспілки, але вони прикормлені і тому ніхто нікого на страйк не виведе. А якщо раб готовий працювати за копійки - то нехай працює. Таке рішення лакмусовий папір для наших освітян.
лучанка Показати IP 4 Березня 2011 09:13
А кому зараз легко? Що на тих вихователях світ зійшовся? А скільки безробітних в Центрах зайнятості ? То як їм жити ?Поясніть. У вихователів хоч є робота і надія. А як нам безробітним? Так краще?
Ева до лучанка Показати IP 4 Березня 2011 15:24
Надія на що?
Олександр Пиза Показати IP 4 Березня 2011 09:59
Гроші брав Шиба, а Романюку доводиться ії віддавати. Це не кредитні гроші, - це облігації, - невиконання зобовязань по облігаціях має значно гірші наслідки для любого позичальника, так само як і для тієї установи, яка надала гроші. Німці не можуть зробити, так як словяни привикли робити. Бюджет в 600 млн, - розпочали з МІНУС 200!!! Люди, чудес небуває! Хіба краще залишити робочі години тими самими і не виплачувати зарплати, як тролейбусникам?
Igor до Олександр Пиза Показати IP 4 Березня 2011 10:15
Краще вимагати гроші від центральної влади, і вимагати в них пояснення. Чому йде недофінансування освіти. Хіба це не правильно ?? В Києві ти ж вчителям і вихователям йдуть дотації з міського бюджету а в нас навпаки забирають. На вертоліти є гроші ?? а 2 мл можна і найти. Ніхто не каже що не потрібно повертати гроші.
Лікнеп до Олександр Пиза Показати IP 4 Березня 2011 10:54
Дивно констатувати вашу безграмотність! Ви ж здається колись банком керували?! Не брав гроші Шиба і не буде віддавати їх Романюк! Облігації випущені Луцькою міською радою, юридичною особою, і все рівно яке прізвище керівника. Якщо вашою мовою, то кошти брало місто Луцьк і віддавати буде місто Луцьк. Гроші за розміщенні облігації надійшли до бюджету міста, вірніше до бюджету розвитку і витрачені на капітальні видатки по відновленню міської інфраструктури. Якби ці заходи і видатки не були проведені тоді, їх необхідно було б здійснити зараз, але вже за сьогоднішніми цінами і в авральному порядку. І за це заплатити! Чудес не буває!!! Невиконання зобов'язань по облігаціям ні є ні чим гіршим ніж невиконання термінів погашення кредиту. Натомість, якби був взятий кредит,то відсоток за користування коштами був би більший і напевно було б заставне майно, по якому зараз би почалась процедура. А облігації можна перевипустити і продовжити термін їх повного погашення. Дивно, що я це все вам пояснюю, але напевно потрібно.
Олександр Пиза до Лікнеп Показати IP 4 Березня 2011 15:03
Богдан Павлович, та я для того так і написав, щоб Ви відгукнулись.:-) І ситуацію спрощено описав, навіить трохи упереджено - щоб зачепити дописувачів і читачів. Інакше цілу лекцію тут треба писати. Тільки не ховаюся за видуманими іменами. До інших дописувачів, - зарплати в Міській Раді не отримував і не отримую. Згідний що на 800 грн. вижити без підтримки практично неможливо. Повертаємося до фрази "Кто виноват и что делать?" - берегти і дмухати на підприємця, - тільки підприємці і підприємства зможуть наповнити бюджет, а не податкова з їхнім дебільним кодексом з яким самі не знають що робити.
Продовження лікнепу до Олександр Пиза Показати IP 4 Березня 2011 15:22
Мене тішить, що ви мене прийняли за Шибу, але це ще раз підтверджує дивно-викривлений ваш підхід до ситуації із зобов'язаннями міського бюджету. Хто що брав і хто буде віддавати. Якщо ви справді розумієте ситуацію, то для чого перекручуєте. Але здається мені, що лекцію на цю тему ви наврядчи прочитати зможете. Р.S. Якщо ви помітили, я не ховаюсь за видуманими іменами, а взагалі не вказую жодних імен, тільки тему повідомлення.
Мирон Показати IP 4 Березня 2011 11:03
Романюк,Волошин орда януковича.Догодити яничарам і грабувати народ це оптимізація.Вони вороги лучан,все роблять щоб люди не отримували платні і не мали роботи.
до Віктора Показати IP 4 Березня 2011 11:18
У мене дитина ходить у садочок, і коли я приходжу її забирати - то вихователі не сплять по кутках, а займаються з дітьми, малюють, дивляться, щоб діти були зайняті, а не бігали і не кричали. Не можна всіх вихователів рівняти
Депутат Показати IP 4 Березня 2011 11:50
"..Гроші брав Шиба, а Романюку доводиться ії віддавати..." - примитивненько якось наш банкір ситуацію сприймає!
;() Показати IP 4 Березня 2011 11:52
Шановний Пиза, ви вважаєте реально вижити на 800 гр. ? Ви б змогли за ці гроші прокормити сім"ю, заплатити за комунальні послуги, доїхати на роботу і як би ви хотіли працювати за такі гроші. Тим більше з дітьми, яких 25-35 в групах ? Чому ви не запропонували скоротити ставки у міській раді ? Почніть з себе, як тут дехто пропонує.
Мегаексперт Показати IP 4 Березня 2011 15:05
Михайлу Шелепу. Пане Михайле, Ви правильно підмітили: справді, зявляються матеріали, варті уваги. Може "ВН" вийде в люди, якщо мухи не зїдять? І якщо сюди не будуть лізти зі своїми аналізами такі, як Лучик? Дай, Боже, як кажуть, нашому теляті вовка зїсти! Я і сам сюди писатиму.
ВАся Показати IP 4 Березня 2011 16:53
А чому ми маємо починати з себе? Сьогодні вам не повезло - завтра нам. Ми ж не винні що ви можете тільки вихователями працювати????
Алла С. Показати IP 4 Березня 2011 16:55
було у нас і таке, що приходила за дитинкою - а вихователі не знають де, кажуть - десь грається. Дивно. Але я за те щоб їм платили
Олена Показати IP 4 Березня 2011 16:57
А де взяти гроші щоб заплатити їм? Є люди які без роботи взагалі і що хтось за них переживає чи дбає? Сором. Ці хоч роботу мають.
Заратустра Показати IP 4 Березня 2011 17:53
Якщо уся дискусія зводиться до можливості реструктуризувати заборгованість міста перед банком Форум, то хочу Вас запевнити, що це не тільки реально, а й навіть елементарно. Шкода, що мер не може (можна залучити фін.консультантів, хоча серед депутатів достатньо кваліфікованих і успішних бізнесменів, зможуть і самі), а скоріше він просто не хоче цього робити. На сьогоднішній день ситуація з ліквідністю банків докорінно змінилися в кращу сторону, вони мають у своєму розпорядження достатньо грошових коштів. Будучи нащадками лихварів вони просто змушені комусь їх продавати і заробляти на відсотках. Всі кого кредитували до кризи набралися під зав'язку, мало кому стало краще за ці 2,5 роки, і ще менше тих хто повернув отримане. Питання: "А кого ж тоді кредитувати?" Місто не найгірший боржник, і проблеми з викупом облігацій надумані. Осіпов це розуміє, а мер схоже, що ні. Хоча, з огляду на їх спеціалізацію, - юрист та фінансист відповідно, все повинно бути з точністю до навпаки. Якщо, все ж таки облігації викупити, то приклад з 1000 і 2 грн., як на мене дуже вдалий. Десь зекономити точно можна, головне правильно все проаналізувати. В нас загальноприйнята традиція в проблемних установах скорочувати найменш значущих працівників, які виконують основну чорнову роботу і зовсім не халявлять, хоча, насправді,варто зменшувати оклади ТОР-менеджерів, які в десятки, а то і сотні разів перевищують з.п. трудяг.
СИБАРИТ&АНАХОРЕТ до Заратустра Показати IP 4 Березня 2011 21:51
Цей Заратустра як жавжди - грунтовний і досконалий. АЙ, МОЛОДЕЦЦЦЬ!!!! Головне нікого не образив, дракон, мля!!!
;() Показати IP 4 Березня 2011 19:03
ВАся, як на мене і дітей потрібно комусь виховувати. І якщо усі вихователі підуть працювати в інше місце, хто буде займатись дітьми ? Мамам іти до Вас за грошима на няню ?
Jimmy Показати IP 6 Березня 2011 12:16
Дуже цікаві спостереження, але хто з вас всіх дійсно прожив хоча б місяць за 800 гривень? Я до речі колись організовував корпоративи для Романюка, знаю як він "переживає" за чиїсь кошти, якщо його посадити на оклад мінімальний,- може говорити нормально навчиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus