USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Росія досі прагне захопити Україну: Столтенберг закликав Захід готуватися до затяжної війни

1 Січня 2023 20:36
Генсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що для миру в Європі та світі потрібна перемога України над Росією. Однак для цього потрібно надавати підтримку нашій державі. Не виключено, що партнери повинні робити це й довгостроковій перспективі.

Про це Єнс Столтенберг заявив під час інтерв’ю, повідомляє 24 канал з посиланням на BBC.

За його словами, Росія не відмовилася від своїх намірів захопити Україну, то ж наша держава продовжуватиме боротьбу.

Захід повинен підтримувати Україну

Генсек НАТО переконаний, що країни Заходу повинні мати план довгострокової підтримки України, адже Росія поки не збирається відступати. Попри успіхи української армії, за словами Столтенберга, не потрібно скидати з рахунків Росію, адже там провели хвилю мобілізації, і, ймовірно, окупанти можуть спробувати знову піти у наступ.

«Ми повинні бути готові до довгого шляху, тому що, як ви помітили, Росія не має наміру відмовлятися від своєї головної мети – встановлення контролю над Україною», – заявив Столтенберг.

Читати ще: Експерти назвали п’ять сценаріїв продовження війни України з Росією у 2023 році

Генсек НАТО вкотре наголосив, що є висока ймовірність того, що ця війна як й інші військові конфлікти, завершиться за столом переговорів. Однак і мирна угода залежить від результатів на полі бою, і тільки за допомогою сили Україна зможе змусити окупантів до перемовин, аби та визнала нашу державу як незалежну та суверенну.

Та для того, аби все це реалізувати, як наголосив Столтенберг, західні партнери повинні надавати Україні підтримку й бути готовими робити це у довгостроковій перспективі.

Чи достатньо зброї отримає Україна

Глава МЗС Дмитро Кулеба напередодні заявив, що за його відчуттями, уже немає тем табу щодо надання певного типу озброєнь Україні. Позиція партнерів нашої держави чітка – уся необхідна зброя буде. Питанням тільки є час, адже надання озброєння це складний і тривалий процес.

Читати ще: 78% українців вважають неприйнятними жодні компроміси заради завершення війни

Кулеба підкреслив, що колись надання Україні ЗРК Patriot вважалося недосяжним, у США шукали не одну причину аби відмовити в наданні цієї зброї, однак все ж у підсумку ми отримаємо ці системи. Тож, за переконанням міністра, інші типи зброї Україна точно зможе отримати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Січня 2023 22:49
рашисти всю ту араву мобіків кинуть на всі можливі напрямки і сюди також, а у нас тут нелегали шастають на кордоні з білорусами туди-сюди. Що там заміновано? За стільки часу цю всю територію можна було зробити непрохідною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus