USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія готується до масштабного наступу, – ISW

9 Липня 2022 07:58
Російське угруповання в Луганській області займається відновленням бойової здатності та нарощуванням сил для подальшого наступу.

Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни (ISW), передає УНІАН.

Як йдеться в повідомленні, окупанти продовжують проводити більш обмежені наступальні дії, щоб сили оборони України не перехопили ініціативу.

«Коли російське військове командування вирішить, що достатньо підготувалося до відновлення більшої наступальної операції, воно, найімовірніше, продовжить масштабне просування з великою кількістю військ і більшою завзятістю, ніж зараз. Вихід з оперативної паузи може бути поступовим і не відразу помітним», – йдеться в аналізі ISW.
Читати ще: Україна має докази, що плани РФ не обмежуються захопленням Донецької та Луганської областей, – Зеленський

Ключова умова оперативної паузи – створити видимість, що її або немає, або вона буде занадто короткою, щоб противник не встиг перехопити ініціативу і не перейшов в контрнаступ.
Попередній звіт ISW:

Станом на 8 липня 2022 року у звіті американських аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) йшлося про те, що російські війська домоглися незначних успіхів на південний схід від Сіверська і продовжили наступальні дії на захід від Лисичанська.

Окупанти завдали артилерійських ударів на південь від Барвінкова та обстріляли Нікополь, Новопавлівку і кілька населених пунктів на північний захід від Слов’янська.

На думку аналітиків ISW, ці удари можуть свідчити про те, що окупанти прагнуть обійти Барвінкове зі сходу та або рухатися в напрямку шосе E40 Ізюм-Слов’янськ для просування на південний схід у бік Слов’янська, або рухатися прямо на південний схід від Барвінкова в бік Краматорська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 9 Липня 2022 09:24
людоїди коли ви здохнете
ЗСУ до Лучанка Показати IP 9 Липня 2022 09:56
Самі ніколи. Потрібно допомогти двоногим відкинути лапті.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 9 Липня 2022 10:49
Якщо всім світом - здолаємо кацапів. Вірю і надіюся
історик Показати IP 9 Липня 2022 11:43
Московія, що виникла після розпаду Золотої Орди продовжувала політику Орди, Росія це не держава, це злочинний конгломерат і має зникнути з карти СВІТУ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus