USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Росія повертає Україні весь флот

1 Квітня 2014 16:12
Україна і Росія фактично узгодили графік передислокації із Криму українських військових та військового майна, у тому числі весь флот.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив заступник глави Адміністрації президента Андрій Сенченко, - повідомляє «Українська правда».

За його словами, Україна зайняла доволі жорстку позицію щодо виведення із Криму всього майна українського флоту та всіх кораблів.

Нагадаємо, російські окупанти відібрали в України більшість кораблів і підняли над ними прапор Росії.

"Ми визначили порядок приїзду перегоночних екіпажів, які переганятимуть наші кораблі. Визначили порядок проведення ремонту, бо частина кораблів була пошкоджена окупантами", - повідомив Сенченко.

"Уже є графік – він починається з цього тижня – передислокації майна ВМФ, я маю на увазі кораблі та все, що пов'язане з флотом", додав він.

Першими із Криму передислокують кораблі "Тернопіль" і "Кіровоград" із Донузлава.

"Ми підняли питання, хто розчистить прохід із озера Донузлав, нас запевнили, що ЧФ РФ має технічну можливість це зробити", - розповів Сенченко.

За його словами, вивести із Криму планують більше 70 плавзасобів.

З його слів, окремо порушили тему авіації.

"Ми визначили перелік літаків, які зможуть самі вилетіти. А ви знаєте, що, зокрема в Бельбеку, окупанти свідомо пошкодили літаки, тому спеціальні трали для передислокації таких літаків уже підтягнуті до кордону АРК", - заявив Сенченко.

Вивозити все майно, що пов'язане з авіацією, Україна планує з аеродромів в Бельбеку, Новофедорівці, Кіровському та авіаремонтного заводу у Севастополі.

Також, за словами Сенченка, обговорили питання вивезення техніки ППО, сухопутних військ та стрілкової зброї.

Найбільшу частину військового майна Україна вивезе залізницею, крім авіації і флоту.

"Перші 41 танк завантажили на платформи на станції Острякове, чекають відправки. Ще близько 50 платформ завантажені автотехнікою на станції у Бахчисараї", - розповів Сенченко.

Як повідомлялося, Росія вже відмовился від підводного човна «Запоріжжя» через його несправність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
my_gift Показати IP 1 Квітня 2014 16:16
Українська влада все продумала...:-)
химери Показати IP 1 Квітня 2014 16:38
...ну майже все:(((
Артем Показати IP 1 Квітня 2014 16:46
Как всегда врут.Путин позавчера сам сказал,что России не нужны корабли Украины,так как они морально уже давно устарели,а их ремонт обойдется в два раза дороже их стоимости:)
НЕЛУЧАНИН Показати IP 1 Квітня 2014 18:07
кацапи - терористи і злодюги. захопили техніку, пограбували її, а потім віддають як несправну
Дід Панас Показати IP 2 Квітня 2014 01:12
Називайте речі своїми іменами. Повертають металобрухт.
Вася Гнидава Показати IP 2 Квітня 2014 10:33
Там корвет "Луцьк"!!! Вiн новий! Не металобрухт!
РОМАН-Нелучанину Показати IP 2 Квітня 2014 10:56
=Справна українська військова техніка=,тобто, літаки які літають,танки які їздять, звучить як анікдот.Любий професійний військовий розсміється тобі в обличчя.Тому нічого валити на росіян,що українська військова техніка перетворилась у металобрухт. Народним депутатам менше потрібно було на протязі 20 минулих років займатись популізмом ,а здійснювати відповідне фінансування своєї армії.
моряк Показати IP 2 Квітня 2014 20:46
«Луцк» (заводской номер С-012) — один из первых кораблей ВМС Украины, который и в настоящее время участвует во многочисленных операциях. Был спущен на воду 22 мая 1993, а с 14 по 16 ноября был при помощи буксиров переведён по Днепру в Николаев, откуда 21 ноября после проверки двигателей начал переход в Севастополь. 30 декабря был официально принят в состав ВМС Украины. Военно-морской флаг Украины был поднят 12 февраля 1994 года, и с этого момента «Луцк» включился в деятельность флота В 21 год корабль просто девочка. Ха! Ха!
юра Показати IP 7 Квітня 2014 11:08
"Этому флоту прямая дорога на Запорожсталь. Пользы будет больше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus