USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Росія вже відмовляється від підводного човна «Запоріжжя»

29 Березня 2014 10:50
Дизель-електричний підводний човен "Запоріжжя" проекту 641, що раніше входив до складу ВМС України, технічно несправний і не буде використовуватися Чорноморським флотом РФ.

Про це повідомили в Головному штабі ВМФ, - повідомляє Інтерфакс .

"Він може бути переданий Міністерству оборони України для подальшого використання на його розсуд або утилізації", - уточнив співрозмовник агентства.

З його слів, вік човна - 44 роки. За своїми бойовими можливостями він давно морально застарілий і протягом декількох десятків років практично не виходив в море для виконання завдань.

"Українська сторона періодично робила зусилля для повернення його до ладу зусиллями судноремонтних підприємств. Однак, ці заходи позитивного результату не дали", - сказав він.

Підводний човен в основному стояв біля пірсу, а екіпаж займався підтриманням його на плаву і забезпеченням вибухо- і пожежобезпеки на його борту, - стверджує він.

"Екіпажу підводного човна "Запоріжжя" запропоновано продовжити службу в складі Чорноморського флоту, який найближчим часом поповниться шістьма новими підводними човнами, які спорудили на підприємстві "Адміралтейські верфі" в Санкт-Петербурзі", - повідомив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 22 березня російські моряки захопили єдиний український поводний човен ВМС України "Запоріжжя".

У свою чергу глава медіацентру Міноборони в Криму Владислав Селезньов, коментуючи захоплення підводного човна, заявив: "Командир підводного човна Шагіев відмовився піднімати Андріївський прапор на борту".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 29 Березня 2014 11:09
Та кому треба той антикваріат.
Москвыч до Анонім Показати IP 29 Березня 2014 12:36
Треба мени... Поставлю у парку, зроблю бар... Ще не вмерла!
Москаль до Анонім Показати IP 29 Березня 2014 12:45
Да не скажи. Например такая лодка в качестве экспоната стоит в музее ВМФ в Москве. В Гамбурге тоже музей из такой сделали. Даже в музее АвтоВАЗа такая есть. Туристам нравится. Так что пользу из нее еще можно извлечь, была бы фантазия.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus