USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Росія ще має потужності і запас комплектувальних, щоб робити нові ракети, – Маляр

9 Травня 2022 20:41
За даними Міноборони, Росія вистріляла по Україні приблизно половину наявних ракет, але ще має потужності і певний запас комплектувальних, щоб виготовляти нові.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, пише Українська правда.

У замміністра попросили прокоментувати дані британської розвідки, згідно з якими, у Росії серйозно зменшилася кількість високоточних боєприпасів, тому вона використовує для бомбардувань застарілі ракети і бомби.

Читати ще: Росіяни зосередили в Чорному морі до 50 ракет «Калібр», – Міноборони

"Потрібно просто зрозуміти: ми говоримо винятково про цифри. Ми також оголошували, що, за нашими даними, там більше половини ракет уже запущені. І цифри називали, скільки там ракет – близько 2 тисяч… Але в цих цифрах важливо розуміти, що в РФ є ресурс для того, щоб воювати далі, – пояснила Маляр. – Водночас, якщо ми говоримо про виробництво ракет, яке в них є, то вони ще мають ресурс закуплених раніше, до санкцій, комплектувальних. Тому на певний час у них також є можливість їх виробляти. Звісно, це геть не та швидкість, вони не зможуть відновити за кілька місяців усе, що вони вже вистріляли. Але якийсь певний час за інерцією в них ще є можливість використовувати цю зброю, використовувати ракети".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus