USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Відсьогодні призупинили пропуск волинян для збору дикоросів у Білорусі

11 Серпня 2015 14:14
На українсько-білоруському кордоні з 11 серпня призупинено сезонний пропуск громадян для збору дикоросів. Про це інформують у прес-службі Держприкордонслужби.

На українсько-білоруській ділянці кордону, згідно з раніше узгодженими міжвідомчими домовленостями, з 11 серпня призупияється сезонний пропуск громадян для збирання чорниці, журавлини та грибів на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь. Наступний етап пропуску запланований з 30 серпня по 15 листопада 2015 року.

У зв’язку з пожежонебезпечною обстановкою цей пропуск розпочався пізніше анонсованої дати.

Загалом протягом цього року через державний кордон у трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Дроздинь» та «Березове прикордонники пропустили більше 12 тисяч осіб. Однак деякі особи з метою скорочення шляху намагалися перетнути державний кордон поза встановлених місць пропуску. Через такі правопорушення від державного кордону повернули більше тисячі дорослих та 614 дітей. Затримали як українською, так і білоруською сторонами більше 100 порушників державного кордону, яких притягнули до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань. Крім того, усім порушникам скасували встановлені перепустки на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян та інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. Повідомляємо, що у разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму та інших порушень законодавства у прикордонній смузі, білоруська сторона може скасувати досягнуті домовленості про сезонний пропуск громадян на свою територію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus