USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росія витратила $5 мільярдів, щоб заблокувати імпорт газу в Україну

27 Листопада 2016 22:00
Російський газовий монополіст Газпром витратив $5 млрд, щоб заблокувати імпорт природного газу з Європи до України.

Про це повідомив комерційний директор НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко на своїй сторінці в Фейсбуці, - пише «Новое Время».

"Ми купуємо газ у найбільших європейських газових компаній. Багато з них добувають газ самі. Багато також купують газ і в інших видобувних компаній. В тому числі і в Газпрома, який перешкоджав тому, щоб ми купували газ у Європі. За інформацією навіть з російських газет, Газпром витратив $5 млрд на невдалі спроби заблокувати наш імпорт з Європи", - заявив він.

Вітренко наголосив, що поставки газу з Європи, як правило, були дешевше, ніж з Росії, що є абсурдом з економічної точки зору, так як російський газ в Європу йде через Україну.

Нагадаємо, що Нафтогаз звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з вимогами про зміну ціни на природний газ, відшкодування всіх переплат, здійснених з 20 травня 2011 року, і скасування положення, що забороняє реалізацію поставленого по ньому природного газу за межами України.

Остаточне рішення арбітражу за контрактом на транзит газу очікується до червня 2017 року, за контрактом на постачання газу - до квітня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 27 Листопада 2016 22:55
Маразм
Ух ти Показати IP 28 Листопада 2016 00:35
Дійсно абсурд купляти в Європі дешевше ніж його віддіає "виробник". Питання тільки хто "ло*анувся" - Європа, яка продала дешевше ніж придбала чи покупець. А про якість чому ніхто не говорить? В Росії самий якісний газ в світі, в Європі, якщо хтось десь добуває гірше. проста математика каже що якщо канфєтку змішати з какою, то вийде якісна дешева, але не канфєтка. Саме тому тепер останні роки чайник треба кип'ятити на 1 хвилину довше, а лічильник крутить. То хто кого наказав? Правильно, народ, ви самі розумні в світі!
123 Показати IP 28 Листопада 2016 08:32
Для тих, кому туго доходить - ми купили той самий російський газ з нашої ж труби тільки в європейців, які купили його набагато дешевше в Росії. Кремль, завдяки таким політичним повіям як, наприклад, Ю.Тимошенко - продавав нам газ втридорога. Так що в цьому питанні ми навіть трохи виграли, купуючи в Європі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus