USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Російські компанії залишають без американського програмного забезпечення

30 Квітня 2014 09:41
Американські IT-компанії, зокрема компанії Microsoft, Oracle, Symantec і Hewlett-Packard припиняють співпрацю з банками і компаніями, щодо яких влада США ввели санкції.

Про це «Газеті.Ru» розповіли джерела в IT- підрозділах двох банків, що раніше потрапили під санкції США, пише Еспресо.

Джерело в одній з американських компаній підтвердило можливість швидкого введення обмежень відносно компаній і банків з списку санкцій США. Американські IT-компанії приєдналися до санкцій щодо ряду російських банків і їх структур, сказав «Газеті.Ru» відповідальний секретар комісії Держдуми Росії по стратегічних інформаційних системах Андрій Черногоров.

Представники американських компаній попередили банки про проблеми з системним інтегруванням. Microsoft і Oracle зустрічалися з представником одного з банків, що потрапили під санкції, але поки не стали відключати банк від своїх продуктів. У банку «Росія» протягом дня не змогли надати коментар, Собінбанк відмовився від коментарів, в «ІнвестКапіталБанк» повідомили, що офіційні листи від корпорацій Microsoft, Oracle та Symanteс з відмовою співробітництва до них не надходили.

У корпорації Microsoft відмовилися від коментарів, в компанії Oracle і HP не відповіли на запит «Газети.Ru» . Джерело, близьке до банку «Росія», говорить про те, що в банку очікують відключення частини зарубіжного програмного забезпечення «з дня на день». До санкцій приєдналася і компанія Hewlett-Packard. «HP перестав постачати нам необхідне обладнання і зараз ми екстрено шукаємо йому заміну», - розповіло джерело в одному з банків, не уточнивши про яке конкретно обладнання йдеться.

В одній з американських IT-компаній уточнюють, що фірми не мають права продовжити співпрацювати з компаніями, щодо яких США ввели санкції. Але яким чином відбуватиметься відключення від їх продуктів, поки до кінця не вирішено.

Поки російські компанії на 92% забезпечуються іноземним софтом і IT -технологіями, кажуть експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Office Показати IP 30 Квітня 2014 10:23
Які компанії. що за галас?!:) Всього два банки, а галасууу...!:)
Реаліст Показати IP 30 Квітня 2014 11:30
Є таке поняття як ліцензія. Якщо компанія її купила то нікуди вони не дінуться. А якщо врахувати що більшість ПЗ піратське, то нічого страшного.
111 Показати IP 30 Квітня 2014 11:55
а чого не пишете.... що американська космонавтика залишилась без російських космічних кораблів.... адже вже більше 5 років свій Шатл вони не використовують..... чи це не актуально ????
олег до 111 Показати IP 30 Квітня 2014 17:29
у нас актуально лишень одне, як Росію нагинають.. а як Росія нагинає... то не дуже актуально ( статті принаймі не пишуть ))
до 11 Показати IP 30 Квітня 2014 17:34
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus