USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Російські мобілізовані в Білорусі масово хворіють та конфліктують з місцевими, – ГУР

7 Листопада 2022 00:22
На територію білорусі продовжують прибувати підрозділи зс рф, які переважно складаються з так званих частково мобілізованих громадян. Їхнє головне завдання – підготовка матеріальної бази та місць розміщення окупаційних військ.

Між тим, самі «чмобіки» змушені жити в непристосованих умовах. Переважно в польових наметах без належних санітарних умов, інформує ГУР.

Наразі серед цих військовослужбовців відзначається масштабний спалах різноманітних захворювань. Здебільшого це захворювання дихальних шляхів (бронхіт, ангіна, пневмонія, загострення астми) та інфекції шлунково-кишкового тракту.

Масштаби захворювань такі, що білоруські медики не здатні впоратися з ними. Окупанти змушені терміново відряджати до білорусі військових та мобілізованих медиків з рф.

Читати ще: У Білорусі, крім МіГів і «Кинджалів», помітили багато російських наметів з військовими

Найближчим часом очікують на прибуття чергової партії медичних співробітників на 230-й загальновійськовий полігон західного оперативного командування зс рб (обуз-лісновський). Спалах захворювань на ньому також пов’язують із недотриманням елементарних вимог для військових таборів із забезпечення гігієни, якісного харчування та медичного забезпечення.

Читати ще: Навчання росіян проводять в Білорусі через брак інструкторів і обладнання

Також в білорусі зростає напруженість між військовими двох держав. Численні конфліктні ситуації пов’язані з прецедентами зневажливого ставлення російських військових до білорусів.

Читати ще: Наразі все спокійно: голови Рівненської та Волинської ОВА повідомили про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Військова поліція рб неспроможна стримувати протиправну поведінку росіян. У доповідних записках, які подають старші офіцери зс рб на основі скарг своїх рядових військовослужбовців, вказують на зневажливі висловлювання та поведінку росіян стосовно білорусів, зокрема із використанням принижень на основі етнічних характеристик. Кількість прецедентів швидко зростає, що призводить до неконтрольованої ескалації напруги в білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Янер Показати IP 7 Листопада 2022 08:22
Дурень думкою багатіє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus